Partenerul RomInsolv, Gheorghe Piperea, care a fost numit administrator judiciar al RADET de mai bine de doi ani, va fi înlãturat. Creditorii RADET au depus ieri o cerere prin care solicitã înlocuirea avocatului cu o altã persoanã în circa 5 zile. Lui Piperea i se reproşeazã proasta gestionare a insolvenţei RADET, de la care a încasat circa 1,2 milioane de euro.

Dupã ce la dezbaterea pe problemele RADET şi-a expus cu mult aplomb teoria proprie privind regia de termoficare, în acceaşi zi, creditorii au cerut schimbarea acestuia (facsimil).
piperea 1

piperea 2
Avocatul avansa ideea eliminãrii subvenţiei la cãldurã, care dã frisoane bucureştenilor. Numai cã Piperea nu a spus cã subvenţia a fost prelungitã pânã în 2020 din cauza populaţiei sãrãcite, nu cã ar fi soluţia sa de geniu. Cã avocatul a administrat prost RADET a dovedit-o şi la dezbaterea publicã, unde avansa cifre contestate de administratorul special RADET, Alexandru Burghiu. Piperea susţinea cã suma de 187 de milioane de euro, pe care UE este dispusã sã o acorde Bucureştiului pentru refacerea infrastructurii reţelei primare de conducte, ar ajunge pentru înlocuirea a 500 de km de ţevi. Burghiu contesta cifra, afirmând cã, în realitate, este vorba despre 167 de milioane de euro, bani care ar ajunge pentru schimbarea a 212 km, “mai mult de jumãtate din reţeaua primarã RADET, Bucureştiul având In total 919 km de reţea (sic!)”.

Creditorii RADET nu au mai înghiţit aroganţa avocatului, care a încercat sã-i pãcãleascã. Ei spun cã Piperea nu şi-a fãcut treaba, adicã nu a fãcut nimic. Piperea a prezentat dupã un an un plan de reorganizare a RADET, care a fost respins şi pe care nu l-a vãzut nimeni în afara anturajului primãriţei Gabriela Firea. Dupã mai bine de un an de la respingerea planului, Piperea a prezentat acelaşi plan de reorganizare, crezând cã poate pãcãli vigilenţa creditorilor. În vreme ce a încasat de la RADET 43.000 de euro pe lunã, în total circa 1,2 milioane de euro, Gheorghe Piperea a cochetat şi cu funcţia de consilier al premierului PSD Mihai Tudose. Aventura guvernamentalã a durat doar câteva luni. Piperea spera ca tot el sã se ocupe de procedura de faliment a RADET, care ar putea dura chiar şi doi ani.