Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi data la care ar putea avea loc alegerile locale din acest an. Conform declarațiilor făcute de premier, la ieșirea de la consultările cu reprezentanții partidelor, alegerile locale ar avea loc pe 28 iunie. Data inițială avansată de premier fusese 14 iunie, însă odată cu escaladarea răspândirii coronavirusului în România, s-a luat decizia ca perioada electorală să fie împinsă mai mult în vară, atunci când cel mai probabil căldura va pune capăt epidemiei.

„În urma unei analize pe care am făcut-o, a rezultat ca cea mai probabilă dată 28 iunie. Față de discuțiile noastre anterioare care dădeau ca dată probabilă 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente legate de derularea campaniei după creșterea temperaturilor astfel încât, în funcție de prognozele de evoluție a epidemiei, să avem un impact minim asupra campanei. Am ținut cont și de examenul de capacitate, de bacalaureat, care s-ar finaliza până în data de 28”, a spus Orban.

Premierul a chemat astăzi partidele politice la discuții pe tema alegerilor locale. ALDE și PSD nu au participat la aceste consultări.