Săptămâna trecută, în Consiliul General al Municipiului București, a fost votat bugetul Capitalei în forma propusă de Gabriela Firea. Deși PNL a cerut consilierilor săi să nu voteze, doi dintre aceștia au făcut-o. Este vorba despre Cristian Marian Olteanu și Alexandru Hazem Kansou. Cei doi au fost excluși din PNL ca urmare a acestei acțiuni.„La PNL Bucureşti, cu respectarea Statutului, luăm, ferm, deciziile care se impun.

În şedinţă, am propus şi s-a votat, în unanimitate, excluderea din PNL şi implicit retragerea sprijinului politic pentru Consilierii Generali Cristian Marian Olteanu şi Alexandru Hazem Kansou.

Încălcarea repetată a Statutului şi a Codului etic al PNL nu rămâne fără urmări. PNL Bucureşti a trecut printr-o reformă profundă. Facem opoziţie reală şi nu tolerăm niciun compromis.

Mergem mai departe. Încrederea bucureştenilor în PNL Bucureşti se respectă. În fiecare zi”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Înainte de ședința de Consiliu, Violeta Alexandru declara: „Nu putem vota un buget nerealist, cu venituri supraestimate. Se vede cu ochiul liber că proiectul de buget propus de PSD/G. Firea urmăreşte ca banii bucureştenilor să fie acordaţi, discreţionar, companiilor municipale pe care le considerăm ilegale. Altele sunt priorităţile Bucureştiului”.

Bugetul Primăriei Capitalei pe 2020 va fi de circa 10 miliarde lei, adică peste 2,1 miliarde euro.