În meciul Dragnea-Firea, am asistat la o reprizã de bãlãcãrealã PSD-istã, în care a ieşit învingãtor şeful de partid. Au pierdut toate administraţiile locale din România, dar miza a fost una politicã. Dragnea trebuia sã-i fidelizeze pe primarii de sector şi sã-i ia jucãria şantajului lui Firea. Desigur, ea mai are şi alte instrumente de şantaj faţã de edili şi este dispusã sã încalce legea pentru cine “meritã”. Un ultim exemplu este PUZ-ul dat Primãriei Sectorului 3, pentru douã blocuri în parcul IOR. Primãriţa ne-a asfixiat cu PR-ul de prost gust din aceastã sãptãmânã, când minciunile curgeau valuri din gura ei. Ea s-a confruntat cu un alt mincinos, Liviu Dragnea, care confundã plusul cu minusul.

Cu o zi înaintea CEX-ului PSD, unde se “reanalizau” alocãrile bugetare, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis o scrisoare deschisă către bucureşteni. Ea reclama, prin proiectul legii bugetului, publicat de Ministerul de Finanţe, municipiului Bucureşti i se tãiau aproape 25% din buget, iar concluzia ei era că liderul PSD, Liviu Dragnea, „îi urăşte pe bucureşteni”.

„Cu toată responsabilitatea, vă aduc la cunoştinţă că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanţe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăşte pe bucureşteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverşunat la adresa bucureştenilor şi, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din ţară. Pentru că tuturor oraşelor şi chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mână le-a dat, şi cu două-trei le-a luat”, afirmă Firea în scrisoare.
Ea îl acuza pe liderul PSD că vrea să provoace haos în Capitală şi să învrăjbească Primăria Capitalei cu primăriile de sector.

„Se spune că s-au tăiat bani mulţi de la Primăria Capitalei, pentru a fi alocaţi la sectoare. Este un măr otrăvit ! Dl Dragnea nu vrea decât să provoace haos în Capitalã şi să ne învrăjbească. Atât Primăria Capitalei, cât şi cele de sector, au nevoie de finanţare, pentru că îndeplinesc atribuţii diferite. În mintea Domnului Dragnea, este bine să tai de la transport, să dai bani la salubritate (...) Atrag atenţia că cetăţenii vor fi direct prejudiciaţi, pentru că sectoarele nu au competenţe prin lege să achite facturile pentru: transport public în comun, termoficare, 20 de spitale la care vin bolnavi din toată ţara, iluminat public, mari lucrări de infrastructură: poduri, pasaje, supra-largiri, cămine de bătrâni, centre pentru persoane fără adăpost, grădiniţe sociale, 15 teatre etc. Cine se va ocupa, în aceste condiţii, de toate acestea?”, susţine Gabriela Firea în document.
Firea mai invocã şi faptul cã în Bucureşti vin mulţi turişti, cã sunt multe ambasade, reuniunile preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Primãriţa uitã cum ne-a fãcut de râs cu şobolanii din centrul oraşului sau cu ţânţarii care te ciupeau pe la terase.

Primele trãdãri

Unii ptimari au taxat-o public pe Firea. Ei nu au uitat cum “prietenii” ei primeau sume aproape duble de la Primãria Capitalei, iar alţi edili nu primeau nimic.

Gabriel Mutu, președinte PSD București și primar al sectorului 6, a contrazis-o pe Firea și a spus că alocările de la buget către autoritățile locale sunt corecte, fiind pentru prima dată când acești bani nu se mai risipesc, prin bugetul Capitalei, pe concerte și târguri ale Gabrielei Firea.

„Este pentru prima dată când acești bani nu se mai risipesc prin bugetul Capitalei, pe concerte, târguri, spectacole și alte evenimente de acest tip, efectuate de Gabriela Firea”, a transmis Gabriel Mutu într-un comunicat difuzat de PSD București.


Replicã de şef: Eu vreau să nu mai cheltuim banii pe prostii

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut că Primăria Capitalei nu a pierdut bani la buget. „Este prea multă minciună, prea multă manipulare. Bugetul Bucureștiului nu s-a diminuat, din contră s-a mărit, dar primarii de sectoare au solicitat o întâlnire cu ministrul de Finanțe. El le-a spus că sunt bani pentru bucureșteni, doar să se decidă cum se distribuie: la Capitală sau la sectoare. Primarii de sectoare și-au asumat. Eu sper că minciunile astea să înceteze! Dacă nu vor înceta, atunci voi taxa orice miciună. Atunci când ai bani foarte mulți, există tentația să cheltui pe prostii. Eu vreau să nu mai cheltuim banii pe prostii”, a spus Liviu Dragnea.
Toţi trebuie să se axese pe promisiunile făcute cetățenilor, nu să cheltuie banii pe prostii, pe lucruri care nu sunt utile bucureștenilor, i-a mai transmis Dragnea primarului general.

Mesaj din PSD București: Gabriela Firea, împinsă să demisioneze

Consilierul general Orlando Culea a transmis, duminică, că primarul Capitalei, Gabriela Firea, ar trebui să-și dea demisia din partid dacă este „neprihanită și nemulțumită”.

„Referitor la scrisoarea deschisă a Gabrielei Firea, observăm că, aceasta este din ce în ce mai disperată de faptul că imaginea și influența sa sunt în cădere liberă. Ea știe că dacă nu va fi Președintele României, va dispărea din viata politică. Iar în disperarea sa, încearcă să obțină compasiunea bucureștenilor, căutând să acrediteze ideea că eșecul ei administrativ ar fi doar din cauza lui Liviu Dragnea și a PSD, partid care a făcut o primar general. Ajunge chiar să îl plagieze în limbaj pe Aurelian Bădulescu, atunci când spune că, citez "cu bugetul nu se joaca alba-neagra, cum s-au jucat cu apa unii oficiali".

Prin împărțirea banilor direct către sectoarele Bucureștiului, nu înseamnă că bucureștenii au pierdut. Înseamnă că, Firea nu mai poate împărți banii după bunul ei plac, așa cum a procedat anul trecut când, în urma unor rectificări bugetare, Sectorul 5 nu a primit niciun ban, deoarece era supărată pe primarul acestui sector. Mai mult, tot la o rectificare bugetară, aceasta a mutat cca 60 milioane de euro, de la RADET la Poliția locală, considerând că RADET-ul nu are nevoie de bani.

Mai reclama Firea că i s-au alocat capitalei cu 180 milioane de euro mai puțin. Sa nu uitam ca, o sumă de peste 100 milioane de euro, a fost transmisă de Firea, către 3 companii municipale, cu toate că acestea sunt în pragul desființării. S-au dat acele sume, pentru că nu au fost cheltuite de administrația Firea și ar fi trebuit returnate către bugetul de stat.

Este evident, mandatul primãriţei de Voluntari este compromis. A plecat pe un drum de pe care nu se mai poate întoarce. Singura ei salvare este președinția, dar și aici fără sprijinul PSD nu are nicio șansă, iar un al doilea mandat de primar general a devenit doar o iluzie pentru ea deoarece este conștientă că nu mai poate subestima inteligența bucureștenilor. Aceștia au văzut și au înțeles că eșecul actualei administrații este exclusiv din cauza Gabrielei Firea, deși ea nu își asumă nimic, acuzându-i continuu pe alții pentru neputința ei. Grija ei pentru bucureșteni este doar un joc de teatru ieftin, o încercare de a-și redresa imaginea, în condițiile în care oamenii nu mai au încredere în ea.

Ar trebui să vorbească mai puțin, să lase politica și să încerce să facă ceva și pentru orașul pe care pretinde că îl conduce.

Așa se întâmplă când, fizic ești la Primărie, dar gândurile tale sunt la Palat...

Observăm ca nu e întâmplătoare ieșirea publicã exact în perioada în care Ponta anunță că a mai înregimentat niște rătăciți neadaptați și nemulțumiți din PSD Ilfov și Dâmbovița sau altfel spus trimiși de Firea și Țuțuianu.

Ea nu poate pleca, pentru că și-ar pierde mandatul de primar, dar dacă ar fi chiar atât de neprihanită şi nemulțumită de PSD ar putea sã demonstreze asta asumându-și demisia din partid. Atunci ar deveni cu adevărat liberã și stăpânã pe propriul destin având ocazia sã se dezvolte bazandu-se pe propriile calități, nu pe munca a mii de membrii PSD. Ar fi de ajutor și pentru bucureșteni care atunci chiar ar avea motiv de un bâlci de adio marca Firea”, a transmis consilierul general PSD.