Toată conducerea PNL, inclusiv Premierul intră ȋn izolare la domiciliu după ce senatorul liberal Vergil Chițac a fost diagnosticat cu COVID-19. Ludovic Orban a anunțat că el se va izola la Vila Lac 1.

Senatorul Vergil Chițac a participat la o reuniune internațională, ȋntr-o țară ȋn care sunt mai multe cazuri de infectare. El a fost confirmat pozitiv ieri seară, după ce mersese deja, la reuniunea Biroului Politic Național al PNL. Astfel, toți membrii acestui for se vor izola la domiciliu, la fel și toți senatorii liberali.

"Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de anchetă epidemilogică pentru toți colegii. Li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticați. În ceea ce mă privește pe mine, mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom exercita atribuțiile", a spus premierul Ludovic Orban.

Ȋnainte ca premierul să confirme această situație, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, făcuse o declarație despre Chițac, pentru Ordinea.ro

„Da, vă confirm informația. Senatorul Chițac a făcut testul pentru coronavirus, așa cum deja știti și rezultatul a ieșit pozitiv. Atât pentru el, cât și pentru soție. Din momentul în care am aflat, am decis să mă autoizolez și eu deoarece ultima data când m-am întâlnit cu domnul senator a fost luni, săptămâna aceasta. Am plecat, ieri, spre Parlament și în momentul când voiam să intru în clădire am primit vestea că domnul Chițac s-a testat pentru coronavirus. Mi-am sunat șeful de la partid și l-am informat despre situația și am plecat spre casă. De atunci, m-am autoizolat și aștep rezultatul testului”, a declarat Bogdan Huțucă pentru sursa citată.