Unul dintre centrele de carantină amenajate de Primăria Capitalei, într-un hotel pentru care instituția plătește chirie, nu oferă nici măcar minimul de condiții pentru o cazare decentă a persoanelor izolate. Unul dintre suspecții de coronavirus plasați în centrul din București a făcut publice imagini și informații conform cărora centrul camerele sunt mizerabile și nu au apă curentă.

Contactat de jurnaliști, viceprimarul Aurelian Bădulescu a răspuns că aceste condiții sunt normale, fiind vorba despre un centru de carantină, nu un hotel de patru stele și a dat vina pe oamenii care au sesizat neregulile. „Eu am întâlnit mulți dintre românii aceia pe care un clasic în viață îi cataloghează ca fiind din aceia care vorbesc cu ke, cu multă reverență față de alte lucruri decât valorile și eforturile care se fac. Nu, lucrurile sunt în regulă acolo”, a spus Aurelian Bădulescu.

Pe de altă parte, viceprimarul a ținut să sublinieze că între timp, Primăria Capitalei a mai identificat 130 de locuri suplimentare de carantină, în două locații (90 + 40 de locuri), pentru că cele găsite până acum erau deja ocupate. „Am cerut Guvernului să ni se dea sumele necesare pentru achitare, ați văzut ce s-a întâmplat cu guvernul, ați văzut ce face guvernul, o să găsim alte variante, alte soluții, important e că toți s-au solidarizat față de această situație, patronii de hoteluri au înțeles și slavă Domnului, fiecare ne ajută cum poate, pentru că știe că este vorba de români, la care țin, deși mai sunt și persoane din acelea cu care vorbesc cu... e de la Vaslui și de-abia vorbește românește”, a declarat Aurelian Bădulescu.