Luni, 13 ianuarie are loc inaugurarea oficială a Colegiului Național Bilingv George Coșbuc, din Sectorul 2 al Capitalei, după reabilitarea și modernizarea clădirii. Cei peste 900 de elevi care învață aici se vor întoarce la cursuri, după vacanța de iarnă, într-o școală care oferă condiții ce pot rivaliza ușor cu orice liceu privat din România și cu orice școală din occident, așa cum declară și viceprimarul sectorului, Dan Cristian Popescu.

Popescu a fost și reprezentantul administrației locale implicat direct în buna îndeplinire a proiectului, care a urmărit îndeaproape stadiul execuției și respectarea termenelor de finalizare. De la demararea lucrărilor la C.N. George Coșbuc, viceprimarul a efectuat mai multe lucrări pe șantier și a ținut la curent elevii, profesorii și părinții cu privire la bunul mers al reabilitării.

„Pe perioada vacanței de iarnă voi verifica permanent stadiul lucrărilor de la C.N.B. George Coșbuc. Vreau ca promisiunea făcută elevilor să fie realizată și după vacanță să se întoarcă în clădirea lor.

128 de muncitori lucrează 7 zile din 7 la demisol, parter și etaj. Elevii Colegiului Coșbuc se vor întoarce #Aca2ă după sărbători.”, scria Popescu pe Facebook, în luna decembrie.

Iată că promisiunea a fost îndeplinită, iar în prima zi de după vacanță elevii și profesorii se pot întoarce acasă într-un liceu care le va oferi nu doar siguranță și condiții decente dar și dotări de ultimă generație, care vor facilita procesul de predare-învățare.

Tor viceprimarul Sectorului a fost cel care a dat vestea bună:

„Mâine îi așteptăm pe elevii Colegiului Național Bilingv George Coșbuc într-o clădire nouă, modernizată, ce poate rivaliza cu oricare alt liceu din Europa.

Azi am fost din nou pe șantier și am văzut cum ultimele detalii sunt puse la punct.
Elevii C.N.B. George Coșbuc se întorc de mâine #Aca2ă.”, a anunțat Dan Cristian Popescu.

Elevii colegiului Coșbuc au fost mutați de la începutul acestui an școlar la Colegiul Mihai Viteazul, pentru ca la școala lor să înceapă lucrările de consolidare a clădirii expertizată cu risc seismic.

Colegiul face parte din lista celor 15 școli din Sectorul 2 la care s-au efectuat ample lucrări de reabilitare și modernizare în anul 2019. Unitățile școlare care au intrat anul trecut în programul de reabilitare, alături de CN George Coșbuc, sunt: Școala Gimnazială Nr. 4, Școala Gimnazială Nr. 27, Școala Gimnazială Nr. 32, Școala Gimnazială Nr. 39, Școala Gimnazială Nr. 46, Școala Gimnazială Nr. 51, Școala Gimnazială Nr. 56, Școala Gimnazială Nr. 77, Școala Gimnazială Nr. 307, Școala Gimnazială "Iancului", Școala Gimnazială "Maria Rosetti", Școala Gimnazială "Tudor Arghezi", Școala Gimnazială "Petre Ghelmez", Colegiul National "Victor Babeş".

Aceste școli din Sectorul 2 au fost modernizate complet. În plus, au fost montate table inteligente care să aducă un plus actului de predare. Cu excepția liceului Coșbuc, care se va redeschide astăzi, toate cele 14 școli au fost date în folosință în luna septembrie 2019.