Măsurile pentru stoparea răspândirii virusului în România au ajuns și în lumea sportului. Președintele Federației Române de Fotbal, Razvan Burleanu, a anuntat că dacă situațiua escaladează, meciurile din Liga I ar putea fi anulate."Daca pandemia de coronavirus va crește, vom opri fotbalul! Sănătatea e mai importanta decât orice. Nu avem autoritatea necesară pentru a spune ce se va întâmpla cu Liga 1.

Cred că foarte multe lucruri se vor schimba. Cred că și competițiile europene vor fi decalate. Într-o situație de criză te adaptezi. Vă invit să așteptăm până mâine dimineață să vedem cum vor evolua lucrurile. Suntem în contact cu autoritățile. Luăm decizii de la oră la oră", a spus Burleanu.

În acest moment, meciurile din campionatul intern de fotbal se desfășoară, însă fără spectatori pe stadion.

Măsuri similare au fost luate și în tenis.Partida de Fed Cup dintre România și Italia, programata pentru 17 și 18 aprilie la Cluj a fost amânată.

Federația Internațională de Tenis (ITF) a amânat toate meciurile din cadrul Fed Cup programate în luna aprilie, inclusiv turneul final al competiției programat la Budapesta.

"Președintele Federației Internaționale de Tenis, americanul David Haggerty, a anunțat într-o scrisoare oficială că în contextul epidemiei de coronavirus, care a afectat numeroase țări din întreaga lume, s-a luat decizia de a amâna atât Turneul Final al Fed Cup, programat în perioada 14-19 Aprilie 2020, la Budapesta, cât și întâlnirile din play-off-ul Fed Cup, programate în zilele de 17 și 18 aprilie 2020", a transmis Federația Română de Tenis pe site-ul oficial.