Consilierii generali ai USR au învins-o în instanţã pe primãriţa Capitalei şi au salvat 600 de milioane de euro. Curtea de Apel a anulat hotãrârile de înfiinţare a celor 22 de companii municipale înfiinţate de Gabriela Firea anul trecut.

Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de înființare ale companiilor municipale. Soluția este definitivă și vine la capătul unui proces inițiat de USR București, Roxana Wring (foto dreapta) şi Ana Cicealã (foto stânga) în anul 2017.

Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de <<tel-drumuri>> nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman. Pentru că, dacă instanța nu ar fi pus stop acestei ilegalități în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic unor indivizi bine conectați la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele și cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai există. Instanța a decis că toate companiile sunt înființate ilegal, ceea ce înseamnă că banii bucureștenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei”, a comentat Ana Cicealã.

Cele 22 de companii ar fi trebuit sã returneze anul acesta sumele împrumutate la înfiinţare. În loc de asta, Firea cerea votul aleşilor locali pentru majorarea acestor sume pentru majorãri de capital şi bugete, deşi companiile nu au fãcut nimic timp de un an. Din acest moment, Firea nu mai poate transfera patrimoniul subordonatelor cãtre companii. Rãmâne de vãzut ce se va întâmpla cu sumele cheltuite ilegal pe salarii şi evenimente.