Compania Municipală Dezvoltare Durabilă înființată la propunerea primarului general Gabriela Firea s-a apucat să facă Planuri Urbanistice Zonale pentru investitori privați. Prin acesta, se dorește construirea unor blocuri de 8 etaje, pe strada 11 Iunie, în incinta fostei fabrici de ciorapi și tricotaje Apollo, unde se află actualmente clubul Fabrica.

Strada 11 Iunie este zonă protejată, regimul de înălțime maxim permis fiind de 16 metri, iar blocurile de 8 etaje vor avea 34 de metri.

Potrivit unui Plan Urbanistic Zonal aflat pe site-ul Primăriei Capitalei, pe un teren de 5.150 mp, în incinta fostei fabrici de ciorapi și tricotaje Apollo, se dorește construirea unui ansamblu de clădiri cu funcțiuni mixte (locuințe, birouri, comerț), cu înălțimi cuprinse între 4 etaje și 8 etaje.

Beneficiarul proiectului este firma Imobiliara Gramont, iar elaboratorul Compania Municipală Dezvoltare Durabilă. Planul a primit deja aviz de la Primăria Capitalei și urmează să ajungă în Consiliul General.

Clădirea fostei fabrici Apollo este un edificiu iconic în București, imobilul din cărămidă fiind construit înainte de anul 1900.