Comisia SRI din Parlament se reuneşte marţi pe tema coronavirusului. Discuțiile au loc în contextul amplificării crizei la nivel mondial.Vicepreședintele Comisiei de Control al SRI, Marian Cucșa, anunță că forul se va reuni marți, la prânz, pentru a discuta despre virusul care a îngrozit toată China.Comisia vrea să afle de la SRI cât de puternică este ameninţarea ca virusul să ajungă în România şi care sunt măsurile luate de autorităţi pentru a preveni acest fapt. În funcţie de răspunsul SRI, membrii comisiei vor decide dacă să convoace CSAT.

„Am convocat o şedinţă a Comisiei SRI pentru marţi, 18 februarie, la ora 12.00, pe tema coronavirus. Voi cere Serviciului Român de Informaţii un raport pe acest subiect.

Noi, autorităţile statului român, avem obligaţia să tratăm subiectul cu seriozitatea cuvenită şi să acordăm o atenţie sporită componentei de prevenţie.

Am constatat că sunt foarte multe intoxicări în mediul online, pe această temă, de aceea cred că este extrem de importantă informarea corectă şi constantă a populaţiei.

Tocmai pentru a evita panica stârnită de articole cu iz senzaţional”, a transmis în urmă cu patru zile vicepreşedintele Comisiei SRI din Parlament, deputatul Marian Cucşa.

Până în prezent, virusul a făcut peste 1800 de victime la nivel global.