Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu este chemat mâine la DIICOT în calitate de suspect. Informația a fost oferită chiar de fostul lider PSD, un cunoscut apropiat al lui Liviu Dragnea, aflat în sfera de putere a acestuia.

"Am primit o citație de la DIICOT Reșița, Caras-Severin, în calitate de suspect, cu toți cei din conducerea PSD Caraș, din ce mi-au zis ei acum, adică senatori, deputați, primari. Nu mai știm care sunt suspecți, care sunt martori, e o amestecătură. O sa plec de dimineață la prima oră, să mă duc până acolo să văd despre ce este vorba", a declarat Ștefănescu.


Ștefănescu nu a oferit mai multe detalii cu privire la motivul pentru care a fost citat, susținând că nu cunoaște cauza și nici nu i-a fost motivată această chemare, iar singurele informații pe care le deține sunt cele aflate din presă."Am văzut ce scrie presa din Ardeal, spune că situația este în felul următor: că cei din PSD Caraș, în doi ani de zile, au făcut niște numiri în teritoriu și numirile astea nu sunt pe placul celor de la DIICOT, că nu am altă explicație logica. Numiri politice se fac în toate partidele aflate la guvernare.
PNL, de exemplu, în trei luni a schimbat tot în Caraș și nu numai în Caraș, peste tot. Tot înseamnă toți directorii de la deconcentrate până la nivel de portar, ceea ce PSD nu a făcut niciodată. Amănunte nu pot să dau că nu știu, o să vedem la fața locului", a menționat mai acesta.

Codrin Ștefănescu a mai declarat că citația face referire la fosta sa calitate de secretar general al PSD.


"Eu, în calitate de secretar general al partidului, cu asta mă cheamă, am fost de doua ori în viața mea în Caraș. O dată după plecarea lui Mocioalcă la Pro Romania, m-am dus să configurez împreună cu cei de acolo o echipă de conducere interimară, că asta au cerut primarii la centru, și la vreo câteva luni distanță, la vreo trei luni distanță, prima dată a fost în ianuarie și, prin martie - aprilie, aproape de campania electorală, am fost împreună cu Dragnea și cu vreo șapte miniștri și câțiva din conducerea centrală a partidului într-un turneu în județe, inclusiv în Caraș, unde am stat șase ore când au avut ei alegeri statutare", a precizat el.

Codrin Ștefănescu a declarat că, după vizita de vineri de la DIICOT Caraș Severi, va oferi presei detaliile cu privire la calitatea sa și la dosarul în care a fost chemat.