Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o atenţionare nowcasting Cod galben de averse, descărcări electrice şi grindină pentru municipiul Bucureşti, valabilă în următoarea oră.

Până la 20:00, în Capitală se vor semnala averse ce vor cumula 15 - 20 litri/mp, frecvente descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Chiar dacă restricțiile s-au ridicat, în mare parte, iar cei mai mulți dintre români visau la un sfârșit de săptămână la iarbă verde, ANM a transmis avertizări de vreme neobișnuit de rece pentru această perioadă pentru întreaga țară.

Vor exista condiții de ploaie, iar în zona montană înaltă o să fie lapoviţă şi chiar ninsoare. Vântul continuă să bată, iar pe creste va depăşi viteze de 80 KM/h.

În Bucureşti va fi mai frig decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii mai. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6-8 grade.

Vremea se menține neprietenoasă și în weekend, cu temperaturi maxime între 12 şi 22 de grade și minime între 0 şi 10 grade, cu cele mai mici valori în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă.