Primarul Clujului, Emil Boc, a organizat cu ocazia deschiderii anului universitar un eveniment la care a participat și președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a făcut baie de mulțime printre studenți și profesori veniți de la aproape toate universitățile din oraș. Cu ocazia aniversării a 100 de ani de învăţământ superior românesc la Cluj-Napoca, şeful statului va decora cele şase universităţi de stat din municipiu.

Marsul aniversar al universităților clujene a fost un eveniment grandiose în Piața Unirii din centrul Clujului. Șeful statului a susținut un discurs în fața a sute de studenți și profesori, apoi și-a amintit de anii studenției petrecuți la Babeș-Bolyai.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat Guvernul, spunând: „nici vorbă de viziune din partea guvernanţilor ori preocupare pentru excelenţă în educaţie (…) Cu miniştrii mediocri nu obţii decât rezultate mediocre. Educaţia din România ar trebui să cultive talente şi să formeze valori. Din păcate nu aceasta este regula, ci excepţia pe care o întâlnim doar în anumite centre de învăţământ, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis va decora mai multe universităţi cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Mare Ofiţer.

Evenimentul, care va avea loc în Aula Magna a UBB, marchează un secol de la constituirea universităţii şi consfinţeşte excelenţa academică şi de cercetare a instituţiei de învăţământ clujene, informează Administraţia Prezidenţială.

Cu prilejul aniversării a 100 de ani de învăţământ superior românesc la Cluj-Napoca, şeful statului va decora cele şase universităţi de stat din municipiu, care au avut un impact deosebit în comunitate. Acestea sunt: Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Universitatea Tehnică, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Universitatea de Artă şi Design şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” .