Profesorul Bogdan Suditu susţine că, ȋn ultimele 2 săptămȃni, este continuu ameninţat pentru lucrările pe care le execută. El documentează legalitatea extinderii unor construcţii de locuinţe pe terenurile concesionate de Primăria Capitalei şi a deranjat anumite interese.

Se vede treaba că şi Firea, ca şi predecesorul său Sorin Oprescu, lucrează cu şi pentru aceleaşi clanuri. Deşi se lăuda că va pune capăt practicilor prin care un grup de firme stau abonate la lucrări cu Primăria Capitalei, iată că adevărul iese la lumină. Deocamdată, profesorul Suditu nu a făcut public rezultatul documentării, dar ameninţările au ȋnceput. “De 2 săptămâni, împreună cu masteranzii de la Planificare Teritorială de la Facultatea de Geografie și de la Dreptul Urbanismului și Amenajării Teritoriului de la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti documentăm statistic, juridic și urbanistic terenurile deţinute de PMB/via AFI pe care, ȋn locul unor mici construcţii au apărut extinderi de locuinţepe parcele concesionate de PMB (conform HCGMB 211/1997 & co). Și telefoanele de ameninţare au început să sune. Semn că avem dreptate, spune Bogdan Suditu. El ȋşi aminteşte că asemenea ameninţări a mai primit cȃnd documenta zona litorală. “Nu am mai fost ameninţat/intimidat prin telefon din 2013, atunci când în cadrul proiectului iniţiat și finanţat de MDRAP cu privire la PATZ zona litorală de la Năvodari la Vama Veche am identificat împreună cu Urban INCERC proprietarii construcţiilor ilegale (locuinţe individuale și pensiuni turistice) de pe cordonul litoral Eforie Nord-Sud etc. aflate ilegal pe domeniu public al statului român (plajă), comentează profesorul.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu i-a oferit sprijinul lui Bogdan Suditu pentru aflarea adevărului. “Miza e întotdeauna mult mai mare în admistraţia locală, acolo unde interesele publice sunt în contradicţie unor clanuri. În fotografii apar "extinderi de locuinţe" pe parcelele concesionate de către PMB, spune Ciucu.