Mini congresul PSD a oficializat candidatura șefei Guvernului la alegerile prezidențiale. Cu această ocazie, Viorica Dăncilă și-a prezentat oficial consortul. În rest, promisiuni, acuzații, declarații sforăitoare și multe pupături.

Liderii PSD s-au lăudat cu ceea ce nu au reușit să facă: o creștere economică reală, fonduri europene, dezvoltare, locuri de muncă, salarii și pensii. În jur de 800-1000 de delegați au fost prezenți la Congresul de sâmbătă al PSD, care au votat în unanimitate intrarea în cursa electorală a Vioricăi Dăncilă prin ridicare de mână. Dăncilă l-a acuzat pe Iohannis că și-a amintit de români după 5 ani. ”Sunt mai puternică decât acești bărbați care țipă de pe margine”, a spus Dăncilă. Ea a afirmat (citit de pe foi) că este o dovadă de curaj că și-a asumat guvernarea. Gabriela Firea s-a ferit de poza de grup din finalul mini congresului.

Secretarul general PSD, ministrul de Interne Mihai Fifor, a declarat că partidul va modifica în Parlament legea astfel încât cazuri precum Caracalul să nu se mai repete și a zis că doar PSD poate să facă ordine, în timp ce USR o țin în certuri interne și liberalii vor să taie tot dacă ajung la guvernare.

El a spus că PNL merge cu „amenințări, vă tăiem pensii, salarii, vouchere și o să vă luăm cam tot ce aveți”.

Președintele executiv al PSD și ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, și-a continuat războiul cu liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu. Teodorovici le-a cerut colegilor să-i aplaude pe bugetarii din România pentru a arăta diferența de abordare față de PNL.

Spre deosebire de acești nepricepuți ai dreptei, care pot face mult rău României, cei de la PSD reușesc și pot face lucruri bune pentru români. În România, în afară de PSD nu există un program politic care să-și propună să aducă salariile din România la nivelul salariului mediu în UE. ”, a spus Eugen Teodorovici.