Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că îl va vota pe Niculae Bădălău pentru șefia Curții de Conturi.”Eu îl voi susține pe dl Bădălău ca parlamentar. E dreptul meu să îl susțin și e dreptul lui de a se înscrie în competiție”, a spus Ciolacu, întrebat ce îl recomandă pentru această funcție pe senatorul PSD de Giurgiu, fost condamnat de drept comun în timpul comunismului și de profesie inginer.Niculae Bădălău este un membru influent în PSD, apropiat al lui Liviu Dragnea și fost ministru al Economiei.Acesta a fost implicat în mai multe scandaluri publice în care a fost surprins cu declarații jignitoare la adresa românilor plecați în Diaspora.

În august 2018, Niculae Bădălău apărea într-o filmare de la o petrecere alături de un lăutar care îi dedică o melodie cu versuri jignitoare la adresa românilor plecați la muncă în străinătate: ”Să vină diaspora / Că noi ne p… pe ea”.

În noiembrie 2019, Bădălău spunea că vreo 700 de mii de români din străinătate se află acolo legal, restul până la 3-5 milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.