Când toată lumea spera că odată cu debarcarea lui Liviu Dragnea şi a Vioricăi Dăncilă, PSD se va îndrepta spre valorile si mesajele social democraţilor europeni, Marcel Ciolacu afirmă că “România are nevoie de naţionalism”.

Întrebat de Lia Olguța Vasilescu, fostă membră PRM, Ciolacu a spus că partidul are nevoie și de aripa peremistă, dar și că România are nevoie de naționalism:

”E normal să existe în fiecare partid o astfel de aripă naționalistă. Important este cât este de dominant și cum se adaptează cerințelor populației. Să vorbim concret. Există un dublu standard între produsele din Europa și produsele din România. Rețeta din sticla de Coca Cola de la Bruxelles este diferită decât sticla de Coca Cola din România. Marea problemă este că asta din România aproape a devenit mai scumpă decât cea de la Bruxelles. Pasta de dinți. Rețeta de la orice pastă de dinți din Europa este total diferită decât rețeta de pastă de dinți din România. Roșiile au alt gust (…) Este normal să existe astfel de voci (naționaliste, n.red.). Politicienii trebuie să aibă capacitatea să lupte pentru îndreptarea acestor decalaje. În toată Europa au existat la un moment dat partide poate extremiste la putere. Nu inventăm noi apa caldă. Depinde cât de mult dorim să le încurajăm prin atitudinea noastră. Naționalismul nu este un lucru rău. România are nevoie de naționalism. Nu avem nevoie de extremă dreaptă sau extremă strângă. Am crezut că vă referiți la un naţionalism normal”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Declaraţia a fost făcută miercuri seară, într-o emisiune la postul Digi24.