Ministerul Justiţiei va publica astăzi lista candidaților înscriși în cursa pentru ocuparea funcțiilor de procurori-şefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a anunțat că 8 candidați s-au înscris pentru funcția de procuror general, 5 pentru cea de procuror-șef al DNA și tot atâția pentru șefia DIICOT.La începutul acestei luni, Ministrul Justiției a declanșat procedura de selecție pentru propunerea de numire a procurorilor-șefi ai Parchetului General, DNA și DIICOT.

"Ministerul Justiției organizează, în perioada 2 decembrie - 22 ianuarie 2020, la sediul său din București, strada Apolodor, numărul 17, sectorul 5, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcțiilor vacante de conducere, respectiv: procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție și procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism", se preciza în anunțul publicat pagina de internet ministerului.

Conform procedurii, 23 decembrie a fost ultima zi pentru depunerea candidaturilor.

Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviurilor se vor afișa la sediul Ministerului Justiției și pe site-ul instituției la data de 24 decembrie, urmând ca, în perioada 14- 17 ianuarie 2020, candidații selectați să susțină interviurile cu ministrul Justiției.

Rezultatele selecției vor fi anunțate public pe 21 ianuarie 2020.

"Propunerile ministrului Justiției vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui României în vederea numirii în funcția de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcție de numărul procurorilor înscriși", se menționează în anunț.