Peste 7 milioane de români sunt angajați, câți dintre aceștia sunt însă fericiți la locul de muncă. Aflăm răspunsul la această întrebare dintr-un studiu realizat de Mindspace, furnizor de spații de co-working de tip boutique, în aprilie 2019, pe un eșantion de 5.000 de angajați din 7 țări.

Fericirea la locul de muncă s-a dovedit a fi direct corelată cu creșterea productivității și a creativității.

Atunci când angajații nu sunt fericiți, acest lucru le afectează nu doar viața cotidiană, ci are un efect negativ și asupra business-urilor în care își desfășoară activitatea. Astfel, fericirea lor ar trebui să se găsească în topul priorităților oricărui business de succes.

30% dintre angajații care desfășoară o muncă de birou declară că sunt foarte fericiți, iar 54% dintre aceștia spun că sunt fericiți în majoritatea timpului.

Angajații români cu cel mai mare scor de fericire la locul de muncă sunt cei care lucrează în industriile creative și media, dar și în domeniul bancar. Cei mai puțin fericiți sunt cei care lucrează în domenii precum ingineria și industriile de fabricare, dar și în IT.

În România, 15% dintre companii nu realizează evaluări cu privire la nivelul de fericire și engagement al angajaților și omit astfel primul și cel mai important pas în îmbunătățirea nivelul de fericire și implicare al angajaților și, totodată, în îmbunătățirea performanței businessului lor – discuții directe cu angajații despre cum se simt la birou.