Despre senatorul PSD Nicolae Moga se poate spune că este un cotoi cu 7 vieți, pentru că a picat mereu în picioare, în vreme ce complicii săi au fost deja condamnați. El este o copie fidelă a lui Liviu Dragnea, care are moșii imense și chiar pârtie de schi la reședința sa din satul Brebeni, județul Constanța. Cu o asemenea activitate în spate, putem anticipa cum va fi condus Ministerul de Interne. Speranța rămâne la președintele Klaus Iohannis care-l poate respinge.

Premierul Viorica Dăncilă nu poate spune că nu știa ce hram poartă Nicolae Moga. Pentru că presa din Constanța abundă de informații, iar câțiva colegi de partid i-au vizitat moșia din Brebeni. Senatorul PSD a avut relații de afaceri și prietenii cu mai toți infractorii (dovediți de instanțe) din Constanța, cei mai notabili fiind Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Moga este cunoscut ca un mare trădător atunci când interesul personal i-o cere. Așa se face că, deși a fost și este băgat în tot felul de afaceri dubioase, el a căzut mereu în picioare ca un cotoi cu 7 vieți.

Relații și prietenii trădate

Senatorul PSD Nicolae Moga are 67 de ani şi se află la al treilea mandat în Parlamentul României. El a fost unul dintre apropiaţii clanului Mazăre-Constantinescu, având la un moment dat funcţia de preşedinte al Neptun TV, televiziunea înfiinţată de Mazăre. De altfel, fiul senatorului, Răzvan Adrian Moga, este unul dintre asociaţii firmei (Soti Cable Neptun SRL) care obţinea licenţa CNA în anul 2014 pentru ca NTV să poată emite. Nicolae Moga a absolvit Facultatea de Energetică a a Institutul Politehnic Bucureşti (1977), cu specializarea Centrale Termoelectrice. În perioada 2002-2004 a absolvit studiile postuniversitare de management şi finanţare locală a Universităţii Ecologice din Bucureşti, în paralel cu studii de licenţă în domeniul dreptului, la aceeaşi instituţie de învăţămât. La fel ca mulţi oameni politici, Moga a frecventat şi cursurile Universităţii Naţionale de Apărare-2011. Prin Decretul 226/1992, senatorul PSD a primit calitatea de „luptător cu merite deosebite” în Revoluţia din decembrie 1989. Aşa se explică terenul de 4.608 metri pătraţi primit în baza Legii 42 în zona Mamaia-Sat.

Averea declarată

Din declaraţia de avere a senatorului reiese că deţine şi 2,5 hectare de teren în localitatea Adamclisi (judeţul Constanţa), o casă de locuit în Mamaia-Sat (Năvodari) şi două case de vacanţă tot în aceeaşi zonă. La capitolul depozite bancare, Moga a trecut suma de 50.000 de lei, în timp ce la rubrica împrumuturi apare suma de aproximativ 250.000 de lei dată cu împrumut lui Şerban Constantin şi suma de 330.000 de lei cu care şi-a împrumutat fiul, pe Moga Răzvan Adrian. Nicolae Moga a câştigat anul trecut de la Senat suma de 142.884 de lei, de la firma SC Tracon SRL Brăila a câştigat sub formă de dividente suma de 179.000 de lei, iar ca pensionar a încasat anul trecut suma de 48.000 de lei. Nicolae Moga a demisionat pe data de 17 noiembrie 2014 din funcţia de vicepreşedinte al PSD Constanţa din cauza rezultatului înregistrat de organizaţie la alegerile prezidenţiale. Moga a fost coordonatorul acelei campanii. În august 2017, Horia Constantinescu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, a fost avertizat de senatorul PSD Nicolae Moga să iasă mai puţin în presă cu „nenorociri”, spunând că dacă se face mai mult PR decât treabă acest lucru este în deserviciul turismului. Senatorul spunea că agentul economic trebuie respectat şi îndrumat atunci când greşeşte şi îl avertizează pe directorul CJPC să nu fie un nou Cattani pentru că nu vrea să sfârşească la fel ca acesta. „România Curată“ a scris despre faptul că Nicolae Moga, care a fost candidatul PSD pentru Senat, a avut afaceri cu statul, citând o anchetă a jurnaliştilor de la Dezvăluiri.

Ranch-ul din Brebeni
moga8_partie_schi

Sub titlul „Consiliul Judeţean i-a făcut cadou baronului PSD Nicolae Moga drum şi heliport până la pârtia sa de schi“, jurnaliştii de investigaţie vorbesc despre faptul că investiţia din Dobrogea este a lui Răzvan Moga, fiul lui Nicolae Moga. În ce constă investiţia din Brebeni?

moga8_partie_schi
„Prin 2010 aici a fost construit un adevărat resort cu circuit închis, cu cabană de vânătoare şi pârtie de schi cu toate dotările: tunuri pentru zăpadă şi instalaţie de teleschi. În imediata apropierea a staţiunii, lângă drum, a fost construită o platformă asfaltată cu o suprafaţă însemnată, de peste o mie de metri pătraţi, pe care se poate vedea semnul de heliport“.

moga_heliport

Asfaltul se termină imediat după proprietatea senatorului

Cătunul Brebeni, comuna Ion Corvin, este unul dintre numeroasele aşezări aproape părăsite din sudul Dobrogei.
Locuitorii, altădată în număr de câteva sute, au început să părăsească satul încă de pe vremea comunismului, astfel că astăzi mai trăiesc la Brebeni doar cinci familii. Peisajul este unul dezolant, cu case abandonate, pe marginea unui drum plin de praf, urcând şi coborând râpele ce sunt o adevărată provocare chiar şi pentru o maşină de teren”, relateaz
ă jurnaliștii Mihai Răzvan Rotaru și Ștefan Doru Copoț.

Prin 2010 aici a fost construit un adevărat resort cu circuit închis, cu cabană de vânătoare şi pârtie de schi cu toate dotările: tunuri pentru zăpadă şi instalaţie de teleschi. În imediata apropierea a staţiunii, lângă drum, a fost construită o platformă asfaltată cu o suprafață însemnată, de peste o mie de metri pătrați, pe care se poate vedea semnul de heliport. De fapt, se putea vedea căci, recent, cineva a încercat să îl acopere cu vopsea (oare de ce?)!

Ponta a mers cu elicopterul la pârtia de schi din Brebeni

Pârtia de schi trebuia să fie inaugurată de ziua Sfântului Andrei în anul 2013, chiar de către premierul Victor Ponta prezent la slujbă la Mănăstirea Peştera Apostolului Andrei din zonă. Cum nu era zăpadă (ce să-i faci, asta e Dobrogea!), Ponta (care a aterizat cu elicopterul exact pe heliportul despre care vorbeam mai sus) s-a mulţumit cu o „agapă” de lux la cabana de vânătoare de la Brebeni.
Investiţia este pe numele tânărului Răzvan Moga, nimeni altul decât fiul vicepreședintelui Senatului României, Nicolae Moga, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Constanța a PSD, în locul lui Nicuşor Constantinescu.
În ultimii ani, Răzvan Moga, care deţine şi o funcţie de conducere în cadrul Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, a concesionat cele mai bune fonduri de vânătoare din zonă.

Până și becurile ard doar în dreptul proprietății lui Moga

Puţinii localnici povestesc că Nicolae Moga vine adesea cu invitaţi la Brebeni, mai ales la vânătoare, dar viaţa lor nu s-a schimbat deloc: „Asfaltul se termină la gardul lor. În rest, când plouă e numai noroi. De ani de zile ne tot promit că ne asfaltează şi nouă trada principală, dar sunt numai minciuni. Și becurile de pe stradă ard doar în dreptul lui Moga. restul sunt stinse”. Primarul interimar al comunei Ion Corvin, Florin Doşcu, e puţin încurcat când îi cerem să ne explice necesitatea investiţiei: „Drumul a fost construit pentru că nu putea să intre microbuzul şcolar în Brebeni. Iar platforma de la intrare (heliportul-n.red.) este o parcare. Noi nu ştim de ce a fost construită. Pentru ambele investiţii am primit bani de la Consiliul Judeţean şi i-am direcţionat către Regia de Drumuri Judeţene, care a făcut lucrarea. Mai multe nu ştim să vă spunem”.

Fără jenă când se încalcă legea

Marius Florian de la Tomis News relatează cum s-a zbătut senatorul PSD să transforme orașul Băneasa în comună, deși legea nu permite acest lucru.

„Legea spune <nu!>,dar Moga s-a transformat în Supermanul de Băneasa”, titrează Marius Florian.

De regulă, Moga nu se poate lăuda cu inițiative personale din motive de comoditate aristocratică, de data asta a fost Supermanul de Băneasa. Moga a inițiat propunerea legislativă privind trecera oraşului Băneasa la rangul de comună.

Cu majoritatea parlamentară la îndemână și vrăjeala în buzunar, Moga și-a trecut proiectul ca prin brânză. Guvernul nu a transmis nici un punct de vedere, deși este obligat să arate că legea, astfel, este încălcată!

Firma de controlori RATC, autofaliment

Marius Florian relatează haosul produs de Moga n Constanța. În ședința ordinară pentru luna mai 2019, consilierii locali municipali au adoptat proiectul de hotărâre privind transmiterea în administrarea RAEDPP a unor imobile aflate în domeniul privat al municipiului, care se referă la Piața Filipescu unde, printre altele, a funcționat și SC Clean Control ITC SRL Constanța, societate comercială de tristă amintire atât pentru constănțeni, cât mai ales pentru RATC.

Firma controlată de senatorul PSD, Nicolae Moga, nu a fost parte componentă a vântului schimbării din ultima perioadă, așa că vremea căpușării în stil mafiot a apus. La RATC s-au schimbat multe între timp, începând de la conducere și până la controlori. În prezent, RATC asigură serviciul de control bilete și abonamente de călătorie prin personal propriu, iar convingerea este una generală în cadrul Regiei locale de transport: „Cu mai puțin de 20 de oameni facem ce făcea Clean Control cu 50”.

RATC a predat clădirea prevăzută în proiectul de hotărâre către RAEDPP, iar intervenția primarului Decebal Făgădău este de ținut minte: „RAEDPP intenționează să dezvolte zona acestei piețe, care, trebuie să recunoaștem, nu arată deloc bine și nici nu prea a funcționat ca piață. Am început discuții cu noua conducere a Regiei, în vederea integrării tuturor spațiilor într-un tot unitar”.

Într-adevăr, nu prea a funcționat ca piață, ci ca o locație unde Clean Control a tocat banii constănțenilor și a evitat cu măiestrie orice verificare a statului în fiecare an, timp de mulți ani. După ce Clean Control și-a luat tălpășița din clădirea din str. Egretei nr. 13, RATC a predat clădirea către RAEDPP, care trebuie să se apuce de amenajarea de apartamente și garsoniere sociale.

Între timp, senatorul Moga s-a falimentat controlat. Fără banii constănțenilor și ai RATC, Clean Control și-a suspendat activitatea pe 1 februarie 2019. Reținem că SC Clean Control s-a retras în glorie, asemenea oricărei firme de parlamentar care se respectă, fără pierderi, cu profit deloc mic, semn mai mult decât evident că singura menire a acestei societăți comerciale a fost strict de căpușare a RATC.

Țeapa senatorului Moga dată statului

Senatorul social-democrat constănțean, Nicolae Moga, a apărut din fundătura anonimatului, acum mulți ani, a fost suficient de abil ca să șerpuiască prin cercurile de putere. Marile schimbări politice, atât locale cât și naționale, nu l-au atins, Moga reușind de fiecare dată să combine jurământul de credință cu trădarea pentru ca el să cadă mereu în picioare! A fost atât de abil, încât Nicolae Moga a rezistat căderii lui Nicușor Constantinescu, în paralel trădând rând pe rând zonele din județul Constanța unde era responsabil de partid. Nicolae Moga nu are nici o influență, puținele și timidele lui propuneri pentru județ din ultima perioadă țin de domeniul ridicolului, cum ar fi faptul că el lucrează la înființarea unui… spital regional NATO sau retrogradarea orașului Băneasa la statut de comună.

Ilegalități în cadrul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Constanța?

Un tămbălău mare de tot a izbucnit în noiembrie 2018, când un fost membru al consiliului de conducere al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Constanța (AJVPS), Lucian Manolache, a transmis public faptul că documentele organizației nu respectă prevederile legale, cum ar fi faptul că hotărârile Adunărilor Generale ale asociației nu ar fi înscrise la Judecătoria Constanța. În ianuarie 2019 activitatea din ultimii doi ani a AJVPS a intrat în atenția lucrătorilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, care ne comunicau atunci faptul că investighează aspecte care țin de… fals în înscrisuri și semnătură privată, delapidare, și evaziune fiscală.

AJVPS se pregătește să îi dea lui Moga fonduri de vânătoare din județul Constanța

Suntem obișnuiți cu faptul că polițiștii sau procurorii din Constanța nu au suficient curaj pentru a se răfui cu politicieni locali, mai ales cu Nicolae Moga, așa că managementul AJVPS a planificat fără nici o reținere, pentru 13 iunie ședința Adunării Generale, prin care dorește să cedeze 13 fonduri de vânătoare unor gestionari. În realitate, unul dintre ei este Nicolae Moga, prin fiul său, Răzvan. Instituția care stă pe un buget anual de peste 400.000 euro a ajuns la concluzia că… nu are bani de paznici, fondurile de vânătoare sunt neprofitabile și, prin urmare, trebuie găsită o soluție.

Procedura legală îi obligă pe domnii de la AJVPS să transmită Ministerului Apelor și Pădurilor aceste probleme, iar ministerul trebuie să scoată fondurile de vânătoare la licitație. Numai că este lungă, anevoioasă și riscantă privind creșterea prețului pentru fondurile de vânătoare! Astfel, AJVPS are la îndemână o șmecherie: evitarea Ministerului Apelor și Pădurilor, prin… găsirea de gestionari! Acești gestionari nu sunt nimeni alții decât actualii șefi sau ajutori de șefi de grupe ai fondurilor de vânătoare, printre care și Răzvan Moga, fiul senatorului Nicolae Moga.

Răzvan Moga este ajutorul de șef de grupă la fondul de vânătoare de la Ion Corvin. Pe teritoriul acestui fond se află și proprietățile lui Nicolae Moga, de la Brebeni, unde tronează deja o cabană de vânătoare, pârtie de schi ș.a.m.d. Practic, prin preluarea gestionării fondului Ion Corvin, Moga își completează oligarhia din zonă cu un adevărat domeniu feudal.

Haiducia financiară de la AJVPS este halucinantă. De exemplu, asociația a cheltuit 40.000 euro doar pentru combustibilul la trei mașini! Alți bani s-au dat la transport pentru 12 motopompe și tractoare, care nu mai funcționează de zece ani și cheltuieli anuale de aproape 170.000 euro nu pot fi justificate!

În ciuda neregulilor statutare, a suspiciunilor de delapidare și evaziune fiscală, autoritățile se prefac că nu văd și nu ne referim aici doar la deținătorii de epoleți, ci și la Ministerul Apelor și Pădurilor, cufundat într-o indiferență totală, cel puțin momentan, întrucât așteptăm cu mare interes punctul de vedere al ministerului în acest caz.

Reacția senatorului Moga

În urma acestui articol, senatorul social-democrat constănțean Nicolae Moga a făcut pentru TOMIS NEWS următoarele precizări:

„Eu nu am nici o legătură cu fondurile de vânătoare, nu sunt nici vânător, nici nu mă interesează subiectul acesta!”, a spus senatorul Moga, pentru TOMIS NEWS.