După ce la ȋnceputul lunii iulie viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, anunța deschiderea a trei grădinițe de vară, Consiliul Local a aprobat suplimentarea acestora cu ȋncă două.


Proiectul „Grădinița din Vacanța Mare” a trecut joi de votul consilierilor locali din Sectorul 2, ȋntr-o ședință extraordinară. Acesta presupune ca, pe perioada vacanței de vară, în lunile iulie și august, cinci grădinițe din sectorul 2 să își deschidă porțile. Proiectul vine în ajutorul celor ce, în contextul pandemiei COVID-19, nu au soluții pentru a lăsa copiii în îngrijirea altcuiva și ar fi fost forțați să renunțe la locul e muncă sau să intre în concediu fără plată.

„Mi-am dorit să trecem acest proiect prin Consiliul Local al Sectorului 2 deoarece sunt convins că va veni în ajutorul tuturor celor ce nu au cu cine să își lase copiii pe timp de vară și, în special, în ajutorul familiilor monoparentale, în care unicul părinte este angajat (...) Tot timpul am pus mare preț pe educație, este una dintre prioritățile mele și voi continua să susțin aceste proiecte deoarece consider că investind în educația copiilor noștri, investim în viitorul nostru, al tuturor”, a declarat la finalul sedinței de Consiliul Local al Sectorului 2, viceprimarul PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu.

Practic, pe durata lunii iulie, grădinița nr. 189, situată în șoseaua Vergului, nr. 12 A și gradinița nr. 276, situată în strada Corabia, nr. 57, vor funcționa între orele 7.30 – 17.30, urmând ca în luna august, gradinița nr. 237 situată în Intrarea Pontonului nr 1-5, să preia fluxul de copii. În plus, gradinița nr. 7, din Str. Maica Domnului nr. 61-63, va funcționa după același program, în ambele luni. Astfel se vor creea un total de 317 locuri pe parcursul a doua luni.

,,Dacă numărul de cereri va fi mai mare, vom găsi soluții să creăm locuri pentru toți copiii”, a completat, viceprimarul Dan Cristian Popescu, unul dintre cei mai importanți susținători ai proiectului.