După ce, ȋn urmă cu o săptămână, Mihai Chirica anunța că va fi susținut pentru un nou mandat de primar al Iașiului de către PNL, sâmbătă el a devenit, ȋn mod oficial, membru al partidului.

Anunțul a fost făcut de către filiala din Iași a liberalilor printr-un comunicat de presă.

„Astăzi, 7 martie 2020, în urma depunerii adeziunii pentru dobândirea calității de membru, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost cooptat, conform statutului, în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Iași. Membrii BPJ au aprobat candidatura primarului Mihai Chirica pentru Primăria Municipiului Iași”, se arată în comunicat.

De asemenea, liderul organizației locale, Costel Alexe, în prezent ministru interimar al mediului, va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. Cele două candidaturi urmează a fi aprobate ȋn Biroul Politic Național al liberalilor.

Imediat după acest comunicat, președintele PNL Iași, Marius Bodea, a demisionat din partid. El și-a motivate decizia ȋntr-o postare pe Facebook.

„După ani de opoziție și revoltă împotriva lui Mihai Chirica, ca reprezentant ilustru al unei tipologii imorale de politician, vânzător de iluzii către populație, exponent al unui tip de politică desăvârșit pesedistă, fost vicepreședinte național al PSD, șef al filialei ieșene a PSD, ocupant tip de 18 ani sub domnia PSD la Iași a pozițiilor de Director Tehnic, Viceprimar și Primar, suntem puși în fața unei anomalii dezgustătoare de a-l susține, tocmai noi, liberalii, pentru un nou mandat. Această decizie este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL și o recunoaștere a competenței acestui partid și a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, și care ne acoperă cu un strat gros de rușine, ce în final ni se va fi dovedit fatal. Domnul Chirica este exponentul a tot ceea ce detestăm noi mai mult la pesediști: amoralitatea, incompetența, abuzul și sfidarea” spune Marius Bodea.

El a adăugat că nu se va înscrie în nici un alt partid și că nu a acceptat “nici o ofertă călduță pentru consolare”.