Primăria Sectorului 3, cu votul Consiliului Local, a însărcinat în 2019 companiile municipale să cumpere bunuri de circa 11,7 milioane lei, de la utilaje mari până la unelte și mobilier. Companiile nu fac achizițiile prin sistemul electronic de achiziții publice, iar site-urile acestora fie nu funcționează, fie nu au datele complete, în ciuda promisiunilor făcute de primarul Robert Negoiță, de „transparență totală”. Astfel, este aproape imposibil de urmărit unde ajung banii publici. În majoritatea cazurilor, atribuirea contractelor se face prin negociere directă sau se cer trei oferte.

În iulie 2018, Consiliul Local Sector 3, la propunerea primarului Robert Negoiță, a aprobat o hotărâre prin care dă prioritate companiilor instituției la încheierea contractelor având ca obiect execuția de lucrări, furnizarea de produse sau prestarea de servicii. Companiile municipale cumperă utilaje și produse în numele Primăriei S3. Site-urile companiilor fie nu merg, fie nu au informațiile necesare, astfel că se pierde urma banului public

În 2019, potrivit documentelor consultate de HotNews.ro, companiile la care acționar este Sectorul 3 au primit 11 contracte prin care au fost mandatate să facă achiziții pentru primărie. Valoarea acestora este de circa 11,7 milioane lei. Companiile care au primit contractele sunt: SD 3 Salubritate si Deszăpezire S3 SRL (2 contracte); Smart City Invest S3 SRL (2 contracte); AS3 Administrare Străzi S3 SRL (4 contracte); OPS3 – Ordine şi Protecție S3 SRL (1); Algorithm Residential S3 SRL (1 contract); Investiții Spații Verzi S3 S.R.L (1 contract).

Liviu Mălureanu, consilier local USR Sector 3, este de părere că acesta este un mod de fentare a legii achizițiilor publice și a sesizat Prefectura și Agenția Națională a Achizițiilor Publice.

„Folosindu-se de prevederile legii achizițiilor publice care permite atribuirea de lucrări fără licitație publică către societățile controlate de Consiliul Local S3, primarul Robert Negoiță a supus aprobării Consiliului și achiziția de bunuri, echipamente și utilaje prin intermediul acestor societăți. Doar că, tot legea achizițiilor publice spune că societatea trebuie să execute în regie proprie acele lucrări, fără a le subcontracta. Evident, în cazul bunurilor, echipamentelor și utilajelor, societățile nu au cum să le producă și le achiziționează din piață fără licitație, vânzându-le apoi către Primăria Sector 3 în mod direct. Consider profund în neregulă acest mecanism de achiziții folosit de Primăria Sectorului 3, prin care se evita achizițiile publice. În acest sens, am făcut sesizare atât la Prefect cât și la ANAP și am demarat acțiunile preliminare pentru atacare în contencios administrativ”, a declarat pentru HotNews.ro Liviu Mălureanu, consilier local Sector 3 din partea USR.