Numărul cazurilor de coronavirus, ȋn lume, a ajuns la aproape 170.000, iar 6.500 de oameni au murit până acum din cauza virusului. Iată ce măsuri iau alte țări pentru a-și proteja cetățenii.

Germania a anunțat că ȋnchide granițele cu Italia, Spania, Franța și Austria. Ȋn același timp, a decis de astăzi închiderea magazinelor „neesențiale” și interzicerea adunărilor în lăcașurile de cult.

Grecia închide toate magazinele, cu excepția supermarketurilor, farmaciilor, băncilor, benzinăriilor și firmelor care livrează mâncare, transmite Reuters. De asemenea, absolut oricine intră în țară va fi pus în carantină.

Finlanda închide școlile și universitățile de miercuri. Aici s-au înregistrat 272 de cazuri de coronavirus.

Ungaria ȋși ȋnchide granițele pentru toți cetățenii străini.

Primăria din Moscova a anunțat luni închiderea tuturor școlilor începând de pe 21 martie. De marți, va limita drastic orice activitate publică de agrement.

După ce weekendul trecut imaginile cu oameni ieșiți la picnicuri ȋn Paris au devenit virale, capitala Franței a anunțat că va ȋnchide parcurile și grădinile publice.

Chile își închide granițele de miercuri, în contextul dublării numărului de cazuri pe teritoriul țării în ultimele 24 de ore, de la 75 la 155.

Turcia suspendă rugăciunile în masă în moschei, acestea rămânând deschise doar pentru rugăciuni individuale.

Autoritățile din Maroc merg mai departe și anunță închiderea tuturor moscheilor, de luni.

Comisia Europeană a propus luni "restrângerea" călătoriilor "neesențiale" spre Uniunea Europeană, pentru o perioadă inițială de 30 de zile, scrie AFP.

"Cu cât există mai puține călătorii, cu atât putem controla mai bine virusul", a explicat șefa executivului european Ursula von der Leyen, într-o înregistrare video publicată pe Twitter.