Vestea redeschiderii creșelor de luni, 22 iunie, a bucurat mulți părinți care nu aveau cu cine să ȋși lase micuții ȋn timpul zilei, când sunt la serviciu. Ȋnsă, condițiile stricte impuse de Guvern sunt o provocare pentru autoritățile locale, care trebuie să le implementeze.

Ȋn Sectorul 2 al Capitalei, viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu verifică personal, zilele acestea, că instituțiile sunt pregătite să ȋi primească pe cei mici și că respectă toate normele de prevenție.

“Luni se vor deschide creșele de #Aca2ă. Știu că este un moment pe care îl așteaptă mulți părinți, dar și copiii care au stat izolați și departe de colectivitate atâtea luni de zile.

M-am asigurat că toate măsurile de prevenție sunt implementate pentru a liniști părinții și pentru a-i asigura că la nivelul Primăriei sectorului 2 am respectat toate cerințele autorităților.

Vă așteptăm cu drag alături de colegi și educatori!”, a scris viceprimarul pe Facebook.

Viceprimarul spune că a făcut toate demersurile care intră ȋn atribuțiile sale și că mai sunt de luat o serie de avize, care țin de alte instituții. El e optimist că va reuși până luni.

Problema principală cu care se confruntă administrație locală, ȋnsă, este reducerea numărului de copii, din cauza regulilor de distanțare socială. Astfel, viceprimarul face un apel la autoritățile centrale pentru a regândi normele, astfel ȋncât toți micuții să aibă acces la creșe.