În anul care tocmai s-a încheiat, cele mai căutate locuri de muncă au fost cele de şofer, contabil şi economist.


Datele oferite de o platformă de recrutare arată că aproape 4 milioane de căutări au fost înregistrate pentru locul de muncă de şofer și aproape 3 milioane pentru cele de contabilii şi economişti, în timp ce inginerii sunt pe locul patru cu peste 1,2 milioane de căutări.

Un alt trend în căutări îl reprezintă de locurile de muncă part-time, conform directorului eJobs România, Bogdan Badea.

"Una dintre surprizele anului trecut a fost să observăm cât teren au putut să câştige joburile part time. Fie că vorbim de tineri studenţi care vor un program de 4 sau 6 ore pe zi, care să le permită să-şi continue studiile sau de specialişti care vor să îmbine un job stabil cu activităţi de freelancing, 2019 a venit cu o creştere a interesului pentru aceste locuri de muncă - am avut 1,6 milioane de căutări pentru job-urile part time", a comentat Bogdan Badea.

Poziţia de asistent manager a înregistrat peste 1 milion de căutări, cea de manager a înregistrat peste 950.000 de căutări, iar cea de asistent medical a înregistrat peste 750.000 de căutări. La un nivel apropiat s-au aflat joburile destinate specialiştilor în resurse umane (aproximativ 750.000 căutări) şi cele de operatori de centre de apel telefonic (aproape 700.000).

La sfârșitul topului, cu cele mai puţine căutări în 2019 au fost joburile de arhitect, consilier juridic şi secretară.