Degeaba a negat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, afirmațiile Mădălinei Mezei, fost director general al TAROM. Nu l-a crezut nici măcar premierul Dăncilă. Liderul Pro România, Victor Ponta, a postat pe Facebook acuzații grave împotriva lui Cuc.

Guvernul demis PSD și-a arătat adevărata față în cazul scandalos de la TAROM. Liderii partidului au pus la cale un plan prin care parlamentarii să fie împiedicați să participe la votul pe moțiunea de cenzură. Ei i-au cerut directorului general TAROM să țină avioanele la sol, invocând orice motiv. Mădălina Mezei a refuzat și a fost demisă. Scandalul a devenit public. Mai întâi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus că Mezei minte. Apoi, primul-ministru a anunțat că a trimis Corpul de Control din subordinea sa la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, să verifice o serie de aspecte legate de activitatea conducerii celor două instituții. Verificările au pornit de la o serie de articole apărute în mass-media în ultimele zile.

Al treilea efect al scandalului a fost postarea șocantă a lui Victor Ponta, care a șters pe jos cu ministrul Cuc.

Victor Ponta îl acuză pe Răzvan Cuc în plin scandal TAROM. Ponta spune că ministrul are obiceiuri de bărbat afemeiat. ”Agață stewardese tinere și le promovează în compania pe care el însuși o devalizează!”. ”TAROM este un brand național – batjocorit și distrus de niște interlopi soioși din Giurgiu, Teleorman și Neamț!”, mai scrie Ponta.

”Am zburat de multe ori cu o aeronavă pilotată de Emil Dobrovolschi – așa cum am zburat de multe ori cu toți piloții, copiloții și echipajele Tarom / mi-am pus viața mea și a familiei mele în mâinile lor și le sunt infinit de recunoscător pentru ceea ce fac ei zi de zi – cu un profesionalism și o responsabilitate pe care nu o întâlnești în alte domenii. Am inițiat și sprijinit legislația specială privind drepturile legitime ale acestei categorii profesionale speciale – și i-am apărat de demagogii și urechiștii care zbiară contra lor în Parlament și pe la televizor! Să dai Compania Tarom și viața profesională a unei elite ( piloți, copiloți, însoțitori de bord) pe mâna unui interlop agramat și corupt care se crede ministru – Răzvan Cuc, este pur și simplu o crimă. Dragnea, Dăncilă și Arsene sunt vinovați absolut (alături de toți cei din PSD care au tăcut și tac din gură)! Mă bucur că am votat pentru demiterea unui Guvern în care prostia și hoția sunt singurele elemente definitorii! Sper doar să vină în locul lor ceva mai bun – și Tarom-ul să revină pe poziția pe care o merită!

Ps – nu vă lăsați orbiți de propagandă / când te urci în avion și zbori la peste 10.000 metri te interesează doar cât de profesionist și serios este pilotul (nu unde lucrează soția lui) / așa cum nu mă interesează cum își folosește un ministru hidos funcția ca să agațe stewardese tinere și să le promoveze în compania pe care el însuși o devalizează! TAROM este un brand național – batjocorit și distrus de niște interlopi soioși din Giurgiu, Teleorman și Neamț! Restul este cancan!”, a scris Ponta pe pagina sa de socializare.

Context

Pilotul Emil Dobrovolschi, soțul purtătoarei de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a scris un comentariu dur pe Facebook în care acuză numirile politice la șefia TAROM și îi ia apărarea fostei șefe a companiei aeriene. Replica vine de la actualul director general al companiei, Valentin Gvinda: “încetați, vă rog, cu văicărelile și mizerile pe Facebook”.