Nu știm să ne apărăm patrimoniul. Casa în care a văzut lumina zilei sculptorul Constantin Brâncuși s-a păbușit parțial. Ea este la un pas să cadă de tot. Autoritățile ridică din umeri, invocând faptul că este o proprietate private. Moștenitorii artistului nu au bani să o refaca.

Unul dintre pereţii casei din lemn în care s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuşi s-a prăbuşit. Locuinţa se află în satul Hobiţa, din judeţul Gorj, la aproximativ 200 de metri distanţă de Casa memorială „Constantin Brâncuşi“, care e o copie.

Casa în care a văzut lumina zilei marele sculptor este putrezită şi în pragul de a se prăbuşi în totalitate. „Stăteam şi ne uitam cum cade. Nu avem ce să mai facem. Au fost promisiuni multe. Mulţi care au trecut pe aici ne-au promis că vor încerca să o refacă, dar nu ai ce să mai faci. E aproape dusă. Ne trebuie mulţi bani să o mai putem pune pe picioare şi noi nu avem“, a povestit Ioana Gogoi, în vârstă de 80 de ani, stră-strănepoată a lui Brâncuşi şi unul dintre moştenitori. Casa este folosită mai mult drept coteţ pentru păsări. Primarul localității declară indiferent că ”este proprietate privată”.