În cazul în care Guvernul Orban ar pica astăzi, social-democrații au deja trei variante de premier, conform unor surse din partid. Este vorba despre Vasile Dâncu, Cristian Socol și Remus Pricopie.

Luni, Marcel Ciolacu anunța că PSD a decis să propună pentru funcția de premier „un intelectual de stânga”, care „va fi greu de refuzat” de către președintele Klaus Iohannis.

„Decizia forurilor de conducere a fost de a veni cu un premier din afara partidului, pentru că preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu va nominaliza un premier din cadrul PSD şi vrem să evităm asta. Nu vrem ca nominalizarea premierului să fie o condiţie peste care să nu putem trece”, a declarat miercuri la Digi24 senatorul PSD Lucian Romaşcanu.

Parlamentul dezbate și votează, miercuri, de la ora 12:00, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR. Marcel Ciolacu a afirmat că sunt „suficiente” voturi pentru aprobare, în timp ce Ludovic Orban a spus nu are șanse să treacă, dacă nu intervin repoziționări a unor „actori politici”.