România respectă toate condițiile pentru aderarea la Schengen, este concluzia premierului Ludovic Orban în urma întâlnirilor avute zilele acestea la Bruxelles.


"Am abordat problema Schengen. Cum am și declarat, reiterăm că, din punctul nostru de vedere, România respectă toate condițiile pentru aderarea la Schengen", a spus șeful Executivului.


Premierul a mai afirmat că România beneficiază de susținere pe problema integrării în Spațiul Schengen atât la nivelul Comisiei Europene, cât şi la nivelul Parlamentului European.

Premierul a vorbit în acest context şi de "atitudini de nesusținere" a României spre acest obiectiv şi de faptul că vor fi făcuți "pași hotărâți" pentru a convinge statele care nu sunt alături de țara noastră.

"Mai trebuie să mai întreprindem demersuri, până la urmă, pentru a obține un consens la nivelul Consiliului European. Sunt încă nu opoziții fățișe, dar încă atitudini de nesusținere totală a acestui obiectiv, care sunt convins că ele se vor modifica în favoarea României într-un orizont de timp rezonabil", a punctat premierul român.