Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a dat un interviu pentru publicația cronicaromana.net și a vorbit despre importanța investițiilor în educație și despre problemele și nevoile cetățenilor din sector.

Dan Cristian Popescu declară că doar anul trecut, în sectorul 2, s-au modernizat 14 unități de învățământ și vorbește despre cel mai mare proiect educațional din România, Academia Copiilor, care furnizează cursuri pentru peste 37.000 de copii.

"Cea mai importantă investiție pe care o poate face o comunitate este investiția în Educație. De aceea, de când am venit la Primărie, am considerat prioritar acest aspect, iar anul trecut am reușit să modernizăm la un standard extrem de înalt 14 unități de învățământ. Mai mult, în prima zi a semestrului al II-lea, am deschis Colegiul Național Bilingv George Coșbuc despre care pot să spun că este cel mai modern liceu din România, un liceu care se poate bate, astăzi, de la egal la egal, ca dotări, cu orice instituție similară din lume. Vorbim de o refacere de la structură, de cele mai noi materiale, de table inteligente, de imprimante 3D, de sisteme audio încorporate, de unități sanitare moderne, de tot ce au nevoie elevii și profesorii pentru un învățământ de top.

Foarte important pentru mine a fost și proiectul Academia Copiilor, cel mai mare program educațional din România, în afara școlii. Pot spune că Primăria Sectorului 2, atât cât a depins de mine ca viceprimar, a alocat o mare parte din buget Educației. Avem peste 37.000 de copii înscriși, care fac până la două cursuri săptămânal. De asemenea, tot în zona educației, am inițiat redeschiderea Centrului Pantelimon care fusese închis de domnul primar Toader, imediat după alegeri, în contextul în care au fost identificate grave nereguli. S-a redeschis acest Centru, pe baze legale, și avem astăzi 50 de grupe de copii care fac acolo cursuri gratuite, plătite de Primăria Sectorului 2. Am demarat, de altfel, și cursuri pentru seniori.

Vorbim, practic, de modernizarea a 15 unități de învățământ, din cele 83 existente la nivelul sectorului 2. Sunt câteva dintre acestea care au statutul de monument istoric și aici intervenția va fi mai delicată, dar programul meu prevede ca până în anul 2022 să modernizăm, la standarde înalte, toate unitățile de învățământ din acest sector.

De asemenea, avem în plan multiple proiecte educaționale care să vină în completarea curriculei școlare, programe pentru educația cognitivă, pentru că tot mai mulți copii trebuie învățați astăzi cum să învețe eficient, trebuie ajutați să aibă o dezvoltare didactică importantă pentru că așa vor crește semnificativ șansele de a reuși și performa în viață.", a spus viceprimarul și candidatul PNL la alegerile locale de la sectorul 2.

De asemenea, Dan Cristian Popescu vorbește despre realizările pe care le-ar fi făcut în acești 4 ani dacă ar fi ocupat scaunul de primar:

" Dacă aș fi fost primar în mandatul 2016-2020, aș fi terminat toate blocurile de reabilitat termic. Erau, de asemenea, mult mai multe unități de învățământ modernizate, mai mulți polițiști locali în stradă, ar fi fost mult mai curat (pentru că aș fi aplicat mai de mult măsurile privind strângerea gunoiului și colectarea selectivă a acestuia). Înainte erau foarte multe firme-pirat care luau gunoiul de la cetățean și îl aruncau peste două-trei străzi. Era o debandadă totală. Dar nimeni nu a avut curajul să ia o măsură tranșantă deși acestea trebuiau luate începând din 2006."

Citiți întregul interviu aici.