Din 18 mai, România a intrat în starea de alertă, iar una dintre prevederile obligatorii este purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. Există încă cetățeni destul de sceptici la această măsură sau cărora li se pare o povară purtarea măștilor de protecție.

De aceea, în sectorul 2, a fost demarată campania "E cool să porți mască #Aca2ă". Până acum, campania, inițiată de viceprimarul Dan Cristian Popescu, a ajuns și la mai multe persoane publice, printre care Codin Maticiuc sau Ionel Dănciulescu.

Obiectivul campaniei lansate de viceprimarul Dan Cristian Popescu este de a încuraja locuitorii sectorului 2 să se protejeze atunci când ies din case și de a le demonstra că și purtatul măștii poate fi cool, având în vedere că putem alege modele care să ne definească.

Astfel, vedem în videoclipurile campaniei cum Dan Cristian Popescu poartă o mască medicinală și transmite mesajul: "În această perioadă e cool să porți mască. Nu contează ce fel de mască ai. Contează să o porți."Omul de afaceri, producătorul și actoru Codin Maticiuc se alătură și el campaniei și ne arată cât de cool poate fi o mască.

"E destul de simplu. Trebuie să purtam măști. Măștile nu trebuie să fie unele simple, trebuie să le porți", spune el.Celebrul fotbalist al Dinamoviștilor, Ionel Dănciulescu, ne arată că masca poate fi personalizată în funcție de pasiunile tale și vine desigur cu un model ce ar fi pe placul oricărui "câine roșu".

"În zilele astea greu încercate, e cool să porți mască. Poartă și tu.", este mesajul transmis.