Autoritățile din România iar ȋn calcul să ȋnceapă ridicarea restricțiilor, treptat, din 15-20 mai, cel târziu 1 iunie. Declarația aparține Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Aflat ȋntr-o vizită la Galați, Tătaru a mai spus că urmează câteva săptămâni grele pentru țara noastră, ȋn contextul pandemiei de coronavirus.

„În acest moment ţinem foarte mult la restricţii fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv doar separat pe fiecare localitate în parte şi se vor face în acelaşi timp şi cu nişte restricţii. Nu vom ieşi decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii”, a declarat Tătaru.

Pentru persoanele de peste 65 de ani, restricțiile vor fi ridicate mai târziu, ei fiind mai vulnerabili.

„Pentru cei de peste 65 de ani se ia în calcul şi o perioadă mai mare de o lună după relaxare, dacă situaţia o va cere. Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili. Uitaţi-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidităţi, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii şi trebuie să luăm măsurile care trebuie luate”, a subliniat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost, luni, la Galaţi, unde a vizitat un cămin privat de îngrijire a bătrânilor, aflat în carantină pentru COVID-19. El a mai vizitat şi Spitalul Judeţean, care îngrijeşte, la ATI, cazurile foarte grave cu coronavirus.