Compania germană CureVac a anunțat că este aproape de crearea vaccinului pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Compania a ajuns în atenția presei internaționale după ce președintele SUA, Donald Trump, a înaintat o ofertă de un miliard de dolari pentru a cumpăra vaccinul dezvoltat de oamenii de știință de aici.

Dietmar Hopp , acționarul majoritar al companiei a oferit astăzi un interviu în presa germană, în care a explicat de ce a refuzat oferta președintelui american.

”Vrem să dezvoltăm un vaccin pentru întreaga planetă, nu doar pentru o țară, pentru anumite clase sociale sau pentru o parte a lumii. Acest vaccin, dacă e dezvoltat și testat cu succes, nu va fi o unealtă de putere sau de speculă.

Își propune doar să salveze o criză globală. Mi-aș dori asta”, a spus omul de afaceri german.

Conform declarațiilor reprezentanului laboratorului german, vaccinul împotriva noului coronavirus ar putea să fie gata în toamnă.

”Va fi gata când va apărea un nou val de infecții. Primele teste vor fi făcute pe animale, apoi pe oameni. Data de lansare depinde și de Institutul German al Vaccinurilor, Paul Ehrlich”, a explicat Dietmar Hopp.

”Pentru mine e important ca firma CureVac să fie apreciată pentru cei 15 ani de cercetări. Am avut neplăcerile noastre. Dar nu m-am îndoit niciodată de echipa mea, am finanțat-o și acum am un sentiment minunat”, a adăugat germanul.

Comisia Europeană a oferit companiei CureVac un sprijin financiar de până la 80 milioane de euro pentru a accelera dezvoltarea şi producerea unui vaccin împotriva coronavirusului în Europa.