Dacă restricțiile de circulație impuse în timpul pandemiei ne-au mai luat gândul de la orele petrecute în trafic pe drumul spre munte, spre Moldova sau spre vestul țării, apropierea vacanței de vară reînvie întrebarea care pare să nu-și găsească răspuns, în ultimii 30 de ani: când vom avea suficiente autostrăzi?

Conform promisiunilor ministrului Transporturilor, 2020 ar putea veni și cu o veste bună pentru români. 80 de kilometri de autostradă ar urma să fie dați în folosință până la finalul anului. Totodată, mai multe proiecte de infrastructură urmează a fi începute, printre care și autostrada Sibiu-Pitești.

„Avem 164 de km de șantiere deschise în acest moment pe autostrăzi si drumuri expres. Suntem foarte avansați cu 41 de kilometri Sebeș-Turda, aproape 90% progres fizic. Mă aștept ca cei 41 de km să fie finalizați și dați în trafic în acest an.

17 kilometri pe Autostrada Transilvania, Iernut-Chețani. Sigur, vom realiza și descărcarea de la Chețani și putem vorbi și de darea în trafic a acestui lot.

Biharia-Borș, 6 km finalizați în iulie, iar Centura Bacăului are 80% grad de finalizare.

Noi putem vorbi de darea în trafic a acestor obiective.

Mă feresc să spun câți kilometri vor fi dați în trafic. Dacă lucrurile merg așa cum au început, avem toate motivele să sperăm că aceste tronsoane vor fi date în trafic.

Vom începe lucrările la alți 8 kilometri din Autostradă Transilvania și la Centura București, și vom semna în luna iunie pentru cele 2 tronsoane de pe Craiova-Pitești (3 și 4). Semnăm contractele dacă nu avem contestații. Semnăm pentru tronsonul 4 Sibiu-Pitești, îmi doresc să semnăm și pentru 3 tronsoane pe Autostrada Transilvania și să aducem proiectele de pe zona Moldovei la un stadiu de maturitate Noi am înregistrat evoluții concrete. Când toți au vorbit de Sibiu-Pitești, au vorbit. Noi am vorbit și în câteva luni am început lucrările”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, într-o intervenție telefonică la Digi 24.