Ȋn ședința de Guvern de noaptea trecută, s-a decis și majorarea bugetelor ministerului Sănătății și ministerului Afacerilor Interne, cu 100 de milioane, respectiv 42 de milioane.

„Am adoptat o HG prin care am suplimentat bugetul Sănătății cu o sumă de 42 de milioane pentru susținerea centrelor de carantină. Am reglementat norme metodologice pentru decontarea cheltuilelilor acestor centre.

Am luat decizia de a suplimenta bugetul MAI cu o sumă de 100 de milioane pentru a putea susține activitea ministerului și pentru a asigura sumele pentru achizițiile necesare pentru protejarea angajaților diferitelor structuri

Am asigurat capital de lucru pentru UNIFARM, pentru a fi mai eficientă în derularea tuturor achizițiilor necesare la nivelul spitalelor sau a diverselor structuri”, a declarat Ludovic Orban joi dimineață.

O altă ordonanță de urgență a Guvernului prevede majorarea pedepselor pentru persoanele care mint în declarațiile referitoare la coronavirus sau cele care nu respectă măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea COVID-19. Potrivit ordonanței de urgență de modificare a Codului Penal publicată de Ministerul Justiției pedepsele ajung până la 15 ani de închisoare, în funcție de consecințele faptelor.