În ultimii ani, bugetarii au fost privilegiații și răsfățații sistemului. Au primit salarii mărite, au primit vouchere de vacanță, au primit zile libere și multe alte beneficii. Politicienii și-au „plătit datoriile” cu slujbe la stat pentru prieteni, sponsori și alții. Bugetarii au ajuns o categorie blamată din cauza unora care au primit postul ca pe o răsplată și se comportă cu dispreț și sfidător.

Guvernul PSD este în criză de bani și taie de unde poate. Este rândul bugetarilor să suporte efectele proastei guvernări. Mai mulți angajați la stat nu și-au primit tichetele de vacanță. Florin Vîlnei, președintele SED LEX, spune că voucherele de vacanță sunt în pericol. Vîlnei, a explicat că unii bugetari au fost anunțați că nu vor mai primi vouchere deoarece nu mai există bani pentru a le finanța.

„Pentru că mai mulți polițiști ne-au întrebat ce va fi cu aceste vouchere și la MAI, le putem spune din surse demne de luat în considerare că momentan sunt fonduri pentru acestea, însă se va vedea ce se va întâmpla după rectificarea bugetară. După cum se cunoaște, voucherele de vacanță se acordă tuturor angajaților din sistemul de stat și au o valoare totală de 1.450 de lei.

Acestea sunt destinate exclusiv pentru turismul intern și au beneficiat în anul 2018 peste 1,2 milioane de bugetari, după cum spunea ministrul Turismului. Vouchere au însemnat o infuzie în turismul intern de peste 1,75 miliarde lei. Tot ministrul Turismului spunea că măsura acordării voucherelor de vacanță au făcut să crească numărul operatorilor din turism licențiați cu peste 65% în acest an față de anul 2018.

Deci, momentan voucherele de vacanță pentru angajații MAI nu sunt în pericol”, a scris președintele SED LEX pe Facebook.