Așa cum bucureștenii realizează zi de zi, atunci când la robinete nu curge apă caldă, caloriferele sunt reci, iar traficul de coșmar le fură ore din viață, Capitalei nu i-a fost dat să aibă primari cu viziune sau grijă pentru cetățeni. Strategia, bazată mai degrabă pe imaginație și credință în miracole, pe care a fost întocmit bugetul Primăriei Generale, pare să fi fost preluată și la Sectorul 1.

Optimist din fire, primarul PSD, Dan Tudorache, își dorește ca în anul 2020 locuitorii sectorului să plătească de 30 de ori mai multe amenzi, sporind astfel simțitor bugetul sectorului. Mai exact, la capitolul „Amenzi” din bugetul propus pentru anul în curs, se preconizează încasări de aproape 30 de ori mai mari decât în 2019.

Întâmplarea, demnă de filme de ficțiune, a fost sesizată de consilierul economic al premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule.

”Pe pagina Primăriei Sectorului 1 se dezbate zilele acestea bugetul sectorului 1. Spre surprinderea mea, există tot felul de date science fiction în acest buget. Cel mai mult sare în ochi capitolul « Amenzi, penalități și confiscări » unde primăria își propune să strângă aproape 336 de milioane de lei. Unii ar putea crede aceste cifre dacă nu ar ști că totalul amenzilor pe anul 2019 a fost de 19 milioane de lei.

1. Tudorache vrea să amendeze tot sectorul 1 în 2020

2. S-au pus cifre false în buget pentru a umfla artificial zona de venituri și a permite primăriei să facă achiziții pe bani fictivi.

Sunt curios dacă doamna Trascaianu, șefa DITL Sector 1 a semnat așa ceva sau cineva din primărie i-a falsificat semnătura. În mod evident ceva este în neregulă aici ! Astăzi un lucru este clar : Tudorache vrea să îi amendeze pe toți !” a scris Stamule.