Primarul General Gabriela Firea a informează că a primit peste 15.000 de mesaje în ultimele 24 de ore, cu privire la aplicarea taxei pentru vigneta Oxigen, o măsură care își propunea să reducă poluarea în centrul Capitalei. Dintre cetățenii care și-au exprimat opinia, cei mai mulți se declară împotriva măsurii Primăriei. Valul de mesaje vine în urma unei consultări publice lansate de primarul Firea pe Facebook.

”În mod normal, într-o democrație deciziile se iau prin insituțiile reprezentative, în urma alegerilor și în urma votului cetățenilor. Acum, fiind vorba despre o decizie foarte sensibilă, chiar dacă eu am venit și am spus că este necesară această vinietă Oxigen, pentru a elimina pe cât posibil din trafic acele mașini care poluează intens, valul de mesaje pe care l-am primit mă îndreptățește să cred că am procedat corect acum când vin în fața cetățenilor cu întrebarea ”Doriți sau nu să se aplice vinieta Oxigen în Capitală?”. Un număr record de persoane au interacționat cu mine. Peste 600.000 de vizualizări ale mesajului meu de aseară, într-un timp foarte scurt, peste 15.000 de mesaje am primit, din care peste 90% sunt mesaje care îmi solicită să renunțăm la vinieta Oxigen. De asemenea pe mailul oxigen@pmb.ro am primit 944 de mesaje din care 700 sunt împotrivă și 300 pentru”, a declarat Firea.

Gabriela Firea afirmat că va prezenta luni public decizia cu privire la aplicarea sau nu a amenzilor pentru vigneta oxigen, de la 1 martie.

Primarul Gabriela Firea a întrebat joi pe pagina de Facebook dacă bucureștenii sunt de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului. Întrebarea vine la mai mult de o lună de când hotărârea a intrat în vigoare și doar o săptămână de la data prevăzută pentru aplicarea amenzilor.