Vară, vacanță. O bălăceală pe caniculă este distracția perfectă pentru copii și adulți. Numai că inconștiența, lăcomia și prostia i-a intoxicat pe oameni. La Ștrandul Moghioroș din Drumul Taberei cantitatea mare de clor introdusă în bazine a băgat în spital câteva persoane.

Adesea, pentru a nu schimba apa prea des din bazine, administratorii pun clor peste limita suportabilității. Așa s-a întâmplat și la Ștrandul Moghioroș, unde cel puțin 10 persoane au avut nevoie, luni, de îngrijiri medicale.

Ambulanțele au fost trimise la fața locului după un apel la 112. Oamenii au acuzat stări de rău și o concentrație prea mare de clor în apă. 4 adulți au fost transportați la spitalele Floreasca și Universitar, iar 6 copii au fost duși la spitalul Grigore Alexandrescu. Unul din copii are probleme de respirație. Potrivit România TV, ștrandul i-ar aparține lui Cristi Borcea.

DSP a luat probe

Direcția de Sănătate Publică a luat o măsură drastică și a închis ștrandul Moghioroș. DSP a informat Ministerul Sănătății că a fost suspendată activitatea ștrandului pentru a fi efectuate verificări.

„În urma sesizării Poliției sector 6 cu privire la intoxicația cu clor a mai multor persoane, printre care și copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement și au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente”, informează Ministerul Sănătății.

Până la un rezultat final și remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activității acestei unități, arată sursa citată.

Autospeciala CBRN a efectuat măsurători și a depistat o depășire a valorilor de clor în camera de clorare, însă nu și în aerul din jurul bazinului.