Candidatul independent, Nicușor Dan, va fi susţinut de PNL pentru o candidatură la Primăria Capitalei. Ludovic Orban, Preşedintele liberalilor, a făcut anunţul oficial într-o conferinţă de presă.

Orban şi Dan au avut marți o întâlnire în urma căreia au bătut palma.

”PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului București, în urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga dar nu avem această garanție că vor câștiga bătălia cu PSD.

Vreau să vă anunț că în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan ca și candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL. Voi susține această propunere în fața PNL București, și în fața Biroului Politic al PNL”, a anunțat Ludovic Orban, joi, într-o conferință de presă.

Nicușor Dan a obţinut, se pare, ce şi-a dorit – să fie susținut din postura de candidat independent, fără a se înscrie în partid.

PNL face “un sacrificiu susținând un candidat care nu este un membru al partidului”, a spus Orban, dar acesta a subliniat că are încredere totală în Nicușor Dan pentru a pune punct ”domniei despotice a clanului din Voluntari”

Nicuşor Dan se bucură și de susținerea organizației USR București, dar nu ştim deocamdată care va fi reacţia alianţei USR-PLUS.