Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a fost internat în spital, de urgență, la 10 zile după ce a fost găsit pozitiv cu noul coronavirus. BBC, care citează un purtător de cuvânt, scrie că șeful Guvernului de la Londra prezenta simptome „persistente” ale infecției.

Oficial, decizia de internare este doar o măsură de precauție spune sursa citată.

„Este o măsură de precauție, pentru că premierul continuă să aibă simptome persistente de coronavirus la 10 zile după ce a fost testat pozitiv”, a spus purtătorul de cuvânt.

Boris Johnson a rămas internat ȋn noaptea de duminică spre luni, pentru „investigații de rutină”, potrivit surselor BBC.

Cel mai probabil, premierului britanic i se vor face radioagrafii la plămâni, mai ales dacă are dificultăți de respirație. De asemenea, i se vor verifica funcțiile inimii printr-o electrocardiogramă și i se vor face analize de sânge pentru a verifica nivelul de oxigen, numărul de leucocite, funcțiile hepatice și renale.

În cursul zilei de duminică, premierul britanic a făcut apel la cetățeni să păstreze distanțarea socială și să stea în casă, precizând că a ordonat Poliției să îi oblige la carantină pe cei care vor refuza să o facă.

Premierul rămâne la conducerea guvernului, dar ministrul de externe a fost cel care a condus o reuniune pe tema coronavirusului, luni dimineață.

Președintele american Donald Trump și-a început conferința de presă de la Casa Albă transmițând urări de sănătate premierului Johnson.

„Toți americanii se roagă pentru el. Este un mare prieten, un desăvârșit gentleman și un lider măreț”, a spus Trump. „Sper și sunt sigur că va fi bine. E un bărbat puternic, o persoană puternică”, a adăugat președintele SUA.

Boris Johnson a lucrat de acasă, din izolare, după ce a anunțat că a fost testat pozitiv la coronavirus la 27 martie. Joi seara a fost văzut ultima oară de public aplaudând din apartamentul său din Downing Street personalul medical, alături de mulți alți britanici.