Aparent, premierul Viorica Dăncilă a obținut o victorie pentru ca alianța PSD-ALDE să nu se rupă. Dar șefa PSD nu vede că nu este susținută de colegii de partid. Mai multe organizații județene vor să boicoteze congresul de lansare a Vioricăi Dăncilă în cursa prezidențială.

CEx de urgență convocat mâine, înaintea congresului PSD. Olt, Teleorman și Vaslui ar fi organizațiile care ar boicota congresul de sâmbătă al PSD, spun surse din partid. În plus, foarte mulți primari refuză să ducă delegați la congres. Un exemplu este primarul Brăilei, care a anunțat oficial încă de acum o săptămână că el nu va participa la congres. Viorica Dăncilă a convocat un CEx de urgență chiar mâine!

ALDE nu pleacă de la guvernare

Deși n-a obținut nici măcar un punct de pe lista cerințelor înaintate PSD pentru ca alianța să rămână în picioare, ALDE nu pleacă de la guvernare. După un schimb de replici dure între liderii celor două partide, tensiunile au culminat cu episodul în care Viorica Dăncilă i-a lăsat să aștepte pe liderii ALDE și nu s-a prezentat la întâlnirea de luni, când ar fi trebuit să discute cu aceștia despre viitorul alianței.