Trompeta lui Dragnea, Bogdan Chirieac, anunță că PSD a cumpărat suficient de mulți parlamentari. El anunță că au fost racolați cel puțin 10 parlamentari ai ALDE care vor susține Guvernul PSD în Parlament. În plus, mai mulți parlamentari din celelalte partide se vor „îmbolnăvi” subit pentru a nu fi prezenți în ziua votului.

„PSD are majoritate în Senat. Va fi o primă etapă de rupere a ALDE. Mulți senatori ALDE se vor alătura lui Teodor Meleșcanu. Din grupul de 20 de parlamentari ALDE, se așteaptă ca cel puțin zece, dacă nu 12 parlamentari să se alăture PSD. Nu în sensul că vor intra în acest partid, ci că vor sprijini PSD în Parlament. Cred că lucrul acesta o determină și pe doamna Dăncilă să meargă, săptămâna viitoare, în Parlament pentru restructurare.

În cazul acesta, are nevoie de jumătate +1 din numărul voturilor celor prezenți, nu din majoritatea calificată, deci nu are nevoie de 233 de voturi. Dacă vor fi mai fi parlamentari bolnavi sau plecați – și ar putea să fie și de la PNL, UDMR, grupul minorităților naționale – este posibil ca doamna Dăncilă să-și restructureze Guvernul în Parlament, absolut democratic”, a declarat Chirieac.

Viorica Dăncilă a anunțat, luni seara, că săptămâna viitoare va cere în Parlament votul de încredere pentru Guvern.

Victor Ponta a dezvăluit că Viorica Dăncilă cumpără parlamentari cu „o sută, două sute de mii”.

„Am discutat cu colegii parlamentari – suntem 29 – am făcut calcule, apropo de majorități, și așteptăm ca doamna Dăncilă, așa cum ne-a anunțat că are majoritate, că are voturi, că a cumpărat parlamentari – cu o sută de mii, cu două sute de mii, nu știu cu cât i-a cumpărat, treaba ei, să vină în Parlament cât mai urgent, chiar săptămâna viitoare, să ceară votul pentru noul Guvern. Obține 233 de voturi, activează în continuare. Nu le obține, atunci putem să trecem la ceea ce noi considerăm ca o soluție urgentă, și anume un nou guvern”, spunea Ponta.