Șeful PNL, Ludovic Orban, a pus capăt speculațiilor și a numit-o pe Violeta Alexandru interimar la PNL București. După decapitarea tuturor șefilor PNL din Capitală, liderii sectoarelor și liderul organizației București, liberalii vor trece la eșalonul 2 și pregătesc excluderi din partid, au relatat surse din PNL. Consilierii generali sau locali care fac blaturi cu PSD vor fi excluși din partid.

Postul de șef al PNL București a fost râvnit de Rareș Bogdan, pentru care peste 600 de liberali i-au cerut într-o scrisoare să preia conducerea PNL București.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că el a propus-o pentru funcție pe Violeta Alexandru.

"Violeta Alexandru este propunerea care a fost formulată de mine în baza deciziei luate de BPN, pentru conducerile interimare pe București. Până săptămâna viitoare, împreună cu președintele interimar București să formulăm propuneri pentru președinții de sectoare, iar peste încă o săptămână să putem mandata conducerile interimare în ansamblul lor", a declarat Ludovic Orban.

Rareş Bogdan a declarat după şedinţă că au fost şi discuţii tensionate, dar liberalii au ieşit "mai uniţi". El a mai spus că orice fricţiuni trebuie să înceteze deîndată, deoarece alegerile prezidenţiale nu sunt câştigate, iar preşedintele Klaus Iohannis are nevoie de un partid puternic.

Bogdan a precizat că Alexandru e un om "foarte valoros", care a muncit mult în campanie, dar a avertizat-o în şedinţă că la Bucureşti sunt şi "crocodili", şi "şobolani mari", iar astfel de persoane trebuie "puse la punct". Nu trebuie "să se lase încălecată", e nevoie să aibă un ciocan "învelit într-o catifea.

Victoria-Violeta Alexandru, în vârstă de 43 de ani, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti. În prezent, este director al ONG-ului Institutul pentru Politici Publice (IPP). Ea este consiliera liderului liberalilor Ludovic Orban și a fost aleasă marţi, în şedinţa Biroului Executiv, în funcţia de preşedinte interimar al PNL Bucureşti. În present, Alexandru este consilier local PNL Sector 1. În Guvernul Cioloș, ea a fost ministru delegat pentru dialog social.

Întrebată, marți, într-o conferință de presă, dacă vor fi excluși din PNL consilierii care vor mai vota cu PSD, Violeta Alexandru nu a exclus acest lucru și a zis se vor lua toate măsurile care se impun după o analiză atentă, fără patimă.

„Începe o nouă etapă astăzi în PNL”, a zis Violeta Alexandru, care a anunțat „toleranță zero față de PSD”.