Îngenunchiatã politic, Gabriela Firea nu-i mai poate suspenda pe consilierii generali ostili. Ea a pierdut astãzi influenţa în partid şi este de aşteptat ca cei mai mulţi PSD-işti sã se conformeze ordinelor de partid. Chiar înainte de mazilirea primãriţei în partid, doi consilieri generali PSD demascã public ilegalitãţile pe care le face, şi o acuzã cã vrea sã dea un tun imobiliar îmbogãţindu-l pe Neculai Onţanu.

Consilierii generali Orlando Culea şi Daniela Dragne au publicat încã de dimineaţã o scrisoare deschisã adresatã Gabrielei Firea în care criticau proiectele supuse votului în şedinţa din 22 noiembrie 2018. În fond, scrisoarea celor doi confirmã criticile pe care o anumitã parte a presei le fãcea încã de la începutul mandatului sãu.

“Avem senzaţia cã a sosit Black Friday pentru companiile municipale ale Primãriei Municipiului Bucureşti. Se alocã, din nou, peste 100 milioane lei, cãtre o serie de companii care genereazã doar pierderi, în vederea mãririi capitalului social al acestora. Avem senzaţia cã Primãria a devenit un <El Dorado> al banilor publici care sunt <donaţi> cãtre aceste companii, indiferent cât cer, chiar dacã nu au rambursat nimic din împrumutul primit de la PMB în urmã cu un an, pentru cã nu au realizat decât pierderi. Practic, prin mãrirea capitalului social, se plimbã banii municipalitãţii cãtre companii care vor <restitui> împrumuturile din aceste sume”, se spune în scrisoare.

Rectificarea bugetarã

Cei doi criticã şi rectificarea bugetarã dubioasã şi haoticã, care se face la o lunã distanţã de ultima.
Se dã impresia cã se urmãreşte <o loviturã> pe ultima sutã de metri. De exemplu, se reduce bugetul Societãţii de Transport Bucureşti cu 24,5 milioane lei, dar se suplimenteazã bugetul pentru recreere şi alte activitãţi culturale cu 33 milioane lei; se reduce bugetul RADET cu 7,8 punând în pericol cetãţenii Bucureştiului, în pragul iernii; se reduce bugetul de la protecţie civilã şi protecţie contra incendiilor cu 6,6 milioane lei şi se alocã 45 milioane lei pentru achiziţii de imobile monumente istorice. Nu în ultimul rând, este prevazutã o reducere de 28,6 milioane lei a bugetului alocat pentru protecţia mediului. Din aceste exemple reiese grija Gabrielei Firea pentru cetãţenii bucureşteni, pe care susţine cã îi iubeşte”, co,emteazã cei doi consilieri generali.

Ţun imobiliar

Orlando Culea, fost preşedinte de şedinţã al Consiliului General timp de doi ani, ştie ce spune când o acuã pe Firea cã face jocurile lui Neculai Onţanu, mai ales cã este jurist de meserie.
Un alt tun imobiliar marca Firea se aflã pe ordinea de zi a şedinţei din 22.11.2018. Se doreşte achiziţionarea unui subsol din strada Batiştei (actual restaurant Burebista), care a fost vândut de Primãria Sectorului 2 în anul 2005, în baza Legii nr. 550/2002, cu suma de 125.000 USD. Acum urmeazã a fi achiziţionat cu suma de 1.250.000 euro! Mai mult, imobilul este grevat de ipoteci de peste 600.000 Euro. De aceea nici nu se prezintã extrasul Carte Funciarã”, acuzã cei doi consilieri.

Din acest imobil Firea vrea sã facã un centru cultural. Potrivit documentelor, clãdirea este una de patrimoniu. Proprietarul imobilului este SC Optim Invest Com SRL şi a fost închiriatã în 2014 pentru 10 ani cãtre Ecran Club Events & Restaurant SRL.