Companiile aeriene încep să își programeze din nou zborurile începând din vara aceasta. Prețurile călătoriilor, însă, vor fi chiar dublate în unele cazuri.

Delta, Emirates și Qatar își planifică deja zborurile din vară pentru Europa. De asemenea, Lufthansa împreună cu subsidiarele sale SWISS și Eurowings au programant o revenire majoră pentru destinații din întreaga Europă în toată luna iunie.

Dacă la începutul crizei, un zbor transatlantic costa în jur de 285 de dolari, acum biletele Delta sunt cu 600% mai scumpe.

Un alt motiv de creștere a prețurilor ar putea fi renunțarea la locul din mijloc, care ar duce la o scădere a capacității de transport la 60%. Asociația globală a liniilor aeriene, IATA, a calculat că blocarea scaunelor din mijloc va duce la creșteri importante ale prețurilor la nivel mondial, conform Mediafax.

Fiecare companie va avea, însă, propriile reguli. În vreme ce Lufthansa încurajează purtarea măștii, Alaska și Delta sunt singurele companii aeriene din SUA care blochează locurile din mijloc.