Până azi, 20 martie, Grupul de Comunicare Strategică anunță că, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 31 au fost declarate vindecate și externate.

Dintre cei externați, 22 sunt la Timișoara, 8 la București și unul la Iași. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

A crescut, de asemenea, numărul persoanelor aflate la terapie intensivă, precum și cel al persoanelor aflate în izolare. La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, stabilă.

În ultimele 24 de ore s-a dublat și numărul persoanelor testate pentru coronavirus.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

Ȋn carantină instituționalizată, ȋn toată țara, sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Până în prezent, MAI a întocmit 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.