Medicul Mircea Beuran este audiat vineri, la Poliţia Capitalei, în cazul femeii arse în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, dar şi în cazul altui pacient care a fost victima unui incident similar în luna martie a anului trecut, potrivit News.ro.

Cu două zile în urmă, au fost audiați și alți medici și asistenți care au participat la intervenția chirurgicală.

Femeia de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, focul fiind provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. În 29 decembrie, femeia a decedat.

Ancheta Corpului de Control al MS a relevat că nu există indicii care să confirme alergia pacientei la iod, alergie care a determinat decizia de utilizare a altui biocid decât a celor obişnuite.

Mircea Beurean a fost chemat la spital abia după ce dezinfectantul cu alcool, turnat în cantitate mare peste femeia de 66 de ani, a luat foc la contactul cu bisturiul electric. Doctorul trebuie să lămurească şi de ce un medic specialist a venit de acasă, deși în spitalul Floreasca erau medici de gardă care ar fi putut să o opereze pe pacientă.